Medeni mesec kao avantura

Arenal, Kostarika (Foto: Profimedia)

Oboje ste avanturisti željni izazova? Ovo su naši predlozi za jedan potpuno drugačiji medeni mesec…

Vulkan na Kostariki

Čim se smestite, kreću pripreme za uspon do vulkana Arenal. Najpre ćete provesti dva dana u dvodnevnoj rečnoj rafting ekspediciji kroz netaknutu prašumu. Do šestog dana bićete dovoljno u formi da stignete i do zida od lave. Imaćete priliku da relativno izbliza posmatrate magmu koja ključa i potom se sliva niz vulkan. Neverovatno iskustvo!

Safari na Aljasci

Kada stignete u bazu na Aljasci, dočekaće vas gozba i šampanjac u privatnom lodžu. I baš kad počnete da uživate u komforu, naći ćete se u malom hidroavionu iznad poluostrva Kenai kako posmatrate divlje medvede. Zatim ćete voziti kajak na otvorenom moru, a onda se i penjati uz glečer u parku Kachemak Bay. Za kraj, jahaćete duž neverovatnih plaža uživajući u istinskoj, netaknutoj divljini. (www.soaringeaglelodge.com)

Novozelandski ekstremni miks

Mislite da je na Novom Zelandu dosadno? Ah, kako se varate! Adrenalinski medeni mesec možete da započnete u Oklandu, gde ćete sa Sky Towera (visine 328 m!) posmatrati okolinu u krugu od 80 km. Odvezite se do pećina Waitomo i spuštajte vertikalno 300 stopa na čuvenom Black River raftingu. Predahnućete tokom noći u Whakapapa Villageu, a sutradan se uputite na krosing kroz nacionalni park Tongariro, koji se proteže preko pustinjskog i vulkanskog terena. (www.waitomo.com, www.tongarirocrossing.org.nz)

Vožnja na ’krov’ Afrike

Umesto da se odlučite za uobičajeni safari, popnite se na par blatnjavih motora i doživite četiri godišnja doba u jednom danu dok se vozite iz jedne od najnižih afričkih dolina do jednog od njenih najviših vrhova. Manevrisaćete dok prelazite reke, mostove i staze koje su utabale životinje. Put traje devet dana, a tokom njega obići ćete Južnoafričku Republiku i Lesoto i usput se sprijateljiti s lokalnim vodičima i ostalim učesnicima bike safarija (www.africanoffroadtours.com


Bonus video
KOMENTARI
Inicijalizacija u toku...