Lako dostupnu preko aerodroma Dubrovnik, Tivat i Podgorica, ovu dugo priželjkivanu lokaciju izdvajaju prepoznatljiva, topla usluga, kulinarska iskustva svetske klase, pionirski wellness i iskustva koja goste vode u srce destinacije. Glamurozan i pun života i energije, One&Only Portonovi počeće da dočekuje ​​goste 1. maja 2021. godine, nudeći izuzetnu privatnost i mnoštvo prostora za parove i porodice.

Kako bi gosti zaista otkrili Crnu Goru, One&Only Portonovi kreirao je posebna iskustva koja proslavljaju destinaciju i pružaju jedinstveni uvid u ovu očaravajuću regiju. Oaza za odmor, ali i za aktivne i kreativne nagone. Kroz kolekciju autentičnih aktivnosti gosti će otkriti novu rivijeru sa svojom divljom lepotom i bogatom istorijom, bilo da je to kroz planinarenje slikovitim terenom, oživljavanje lokalne kulturne tradicije ili upuštanje u nautičku avanturu na luksuznoj jahti.

Vrhunski tenis na obali mora

Na radost ljubitelja belog sporta, One&Only Portonovi najavljuje ekskluzivno partnerstvo sa Jankom Tipsarevićem i njegovom kompanijom svetske klase, Tipsarević Luxury Tennis. Pod uticajem neizmernih lepota Boke, inspirisan sportskim duhom koji se oduvek neguje u regionu, te neiscrpnom energijom koju promoviše One&Only, ovaj teniski klub postaće najaktivnije mesto u rizortu gde se napredne veštine i tehnika preklapaju sa ultimativnim doživljajem ovog sporta.

Bilo da se radi o privatnoj pojedinačnoj ili grupnoj sesiji sa profesionalnim ATP/WTA trenerom, zabavnom meču ili ekskluzivnom turniru, Tipsarević Luxury Tennis pokriva sve u vezi sa tenisom na najvišem nivou. Ovu kompaniju vodi Janko Tipsarević, proslavljeni srpski teniser poznat po svojim pobedama nad mnogim najboljim svetskim igračima, te po osvajanju četiri ATP turnira u singlu, titule Dejvis kupa u dublu, kao i osmog mesta na svetskoj rang listi.

„Kroz Tipsarević Luxury Tennis, posvećeni smo dovođenju najboljih svetskih igrača na terene najluksuznijih rizorta, na nekim od najlepših destinacija na svetu. Radujemo se i drago nam je što ćemo biti deo priče prvog One&Only rizorta u Evropi“, rekao je Janko Tipsarević. „Bilo da odaberu da se okušaju u meču protiv nekog svetski priznatog sportiste, ili da poboljšaju svoje performanse uz našeg sjajnog trenera Jaroslaw Grela, gosti svih nivoa i sposobnosti mogu očekivati vrhunski standard treninga koji još nije viđen u regionu“, dodao je on

Zanosna istorija i kultura

Luscious Tales of Kotor and Perast vodi goste na veliko istraživanje očaravajućeg zaliva Boke, UNESCO-ve svetske baštine poznate po izvanrednoj lepoti, kulturi i istorijski važnoj venecijanskoj arhitekturi koja datira iz 9. veka nove ere. Prolazeći ovim vijugavim zalivom, na pamet padaju slike norveških fjordova i jezera Komo, dok plovite okruženi drevnim utvrđenim gradovima, starim kamenim crkvama i neobičnim ribarskim selima. Na kraju obilaska gosti imaju retku priliku da postanu deo lokalnog načina života posetom autentičnoj plemićkoj porodici u njihovoj palati iz 18. veka. Vrata njihovog doma otvaraju se isključivo za goste One&Only Portonovi, omogućavajući da se bogata kultura ovog regiona doživi iz prve ruke, kroz tradicionalne delicije, priče, umetnost i muziku.

Okružena oštrim planinskim vrhovima, šumama i bistrim jadranskim vodama, četiri mala ostrva kriju drevne legende koje čekaju da budu otkrivene. Medieval Stories of Boka Islands otkrivaju ove očaravajuće priče kroz slikovitu vožnju brodićem, te pružaju gostima priliku da se oprobaju u starim zanatima koji su u lokalnom folkloru sačuvani od antičkog doba. Gosti mogu odabrati i putovanje kroz prošlost uz jedinstvenu oldtajmer turu - vozeći se živopisnim obalnim putevima u pedesetpetogodišnjem Rolls Royce Silver Shadowu, uz privatni obilazak muzeja u Titovoj vili, te degustaciju vina uz zalazak sunca na Savini.

Jadranske avanture na otvorenom

Od planinskih vrhova do najdubljih podvodnih pećina, One&Only Portonovi vodi goste na izlete koji istražuju raznovrsnu faunu, endemsku floru i prekrasne poglede na Mediteran. Fascinantna crnogorska podvodna istorija otkriva se kroz Wonders of the Sea, ronilačku turu kroz pećine i stare jugoslovenske tunele za podmornice. Gosti se mogu oprobati i kroz Marvels of the Mountain, rigoroznu pešačku turu preko vrhova Orjena, najviše planine na Jadranu pod vođstvom ultra-trail sportiste i lokalnog stručnjaka za planinarenje Saše Kulinovića.

Privatna peščana plaža rizorta omogućiće gostima uživanje u različitim uzbudljivim vodenim sportovima i sportovima na pesku. Od odbojke na pesku ili badmintona, do SUP-a, časova kajaka i jedrenja. Za ljubitelje biciklizma na raspolaganju je iznajmljivanje bicikala za obilazak okruženja u Portonovom i njegove rive. Ova nautička oaza na zaštićenom ulazu u zaliv poseduje i privatni dok za jednostavan pristup istraživanju obale. U Portonovom se nalazi i marina D-Marin sa 238 vezova, gdje gosti mogu iznajmiti superjahtu, klasični gliser ili dasku za surfovanje i otploviti u nezaboravnu avanturu. Turniri u vaterpolu takođe će redovno biti na rasporedu, pružajući gostima ekskluzivnu priliku da treniraju sa proslavljenim VK Jadran, prvacima Crne Gore u tom sportu.

Pionirski medicinski wellness

Inspirisan svojom pozicijom između planina i mora, One&Only Portonovi promoviše suštinu aktivnog, zdravog i uravnoteženog načina života. U središtu rizorta nalazi se revolucionarni Chenot Espace koji pruža vodeću svetsku dijagnostiku i naučni wellness sa ciljem poboljšanja vitalnosti i postizanja optimalnog zdravlja gostiju tokom cele godine. Chenot Espace tretira pojedinca, od negujućih tretmana u relaksiranom okruženju, do sveobuhvatnog jednonedeljnog programa za ponovno pokretanje tela, uma i duha. Gosti mogu odabrati posebne programe za pozitivno poboljšanje performansi na ćelijskom i emocionalnom nivou, kroz prilagođene režime ishrane, fitnes rasporede, ciljane spa tretmane i aktivnosti za ublažavanje stresa.

Fitnes centar u rizortu, sa svojom vrhunskom Technogym opremom, ponudiće profesionalno, višedimenzionalno iskustvo treninga u tehnološki naprednom okruženju osmišljenom da bude inspirativno i dinamično. Fitnes usluge uključuju privatne i grupne treninge, kako u zatvorenom, tako i na otvorenom prostoru. Oni koji traže opuštene stilove vežbanja mogu uživati ​​u svakodnevnim časovima joge sa pogledom na zelene vrtove i azurno more.

Zabava i aktivnosti za najmlađe putnike

Uz program prepun sportskih, kreativnih, edukativnih i hi-tech zanimacija, KidsOnly i One Tribe klubovi prepoznati su kao mesto gde mlađi gosti žele boraviti tokom celog odmora. Duboko ukorenjeni u duhu destinacije, uz aktivnosti poput gradnje splavova, izrade zastava, vodenih sportova i turnira, lova na blago, posmatranja zvezda ili časova muzike i slikanja, visoko obučene kolege iz One&Only Portonovi rizorta stvoriće idealnu atmosferu za zabavu i kreativno učenje za decu i tinejdžere, u zatvorenom i na otvorenom. Na raspolaganju će biti i niz porodičnih aktivnosti, od učenja vožnje kajaka ili takmičenja u SUP-u,  do badmintona ili odbojke na pesku, kako bi gosti mogli da provedu kvalitetno vreme sa svojim najmilijima na najpoželjnijoj adresi na Jadranu.