Nakon rada i obaveza, sada je pravo vreme za beg od svakodnevice i to na mesta koja će vam pružiti potpuno drugačiji odmor

(Šta sve možete videti i iskusiti u Segedinu sem šopinga)

Izdvojili smo destinacije koje su idealne za vaš egzotični, lenji, letnji odmor za pamćenje.

(Odmor o kakvom sanjate: 5 najlepših bungalova na vodi)

St. Lucia

Otmena odmarališta, jedinstvena kultura i prirodne atrakcije sv. Lucie izdvajaju ovo mesto od bilo kog drugog mesta na svetu.

Pitons, ili bujna džungla pokrivena planinama koje uokviruju otok, izazovan je izlet za aktivne putnike, ali pruža očaravajući i opuštajući pogled dok lenji provodite dane na plaži.

Vikendom se autentična kultura sv. Lucie i karipska kuhinja posebno ističu na jednom od dva ulična festivala koji se održavaju svakog petka u večernjim satima.

Tokom dana posetite Sulpher Springsu - idealan je način opuštanja. Ovde vas čekaju vrući izvori i kupke od blata.

Što se tiče mesta za boravak, Sugar Beach-a, Viceroy Resort jedan je od favorita za turiste – njegov dizajn, dekor, hrana, usluge i spa su bez premca. Samo desetak minuta vodenim taksijem udaljen od Sugar Beacha, Jade Mountain se smatra jednim od najboljih smeštaja na otoku, s apartmanima na otvorenom koji su okrenuti prema okeanu.

Ambergris Caye, Belize

S vedrim plavim morem i nebom boje slatkiša, ovo je savršen beg na plažu za one koji žele da se opuste. Downtown San Pedro nudi živopisne trgovine pune ruma i bogatih čokoladnih poslastica, koje služe kao savršen način za provesti popodne.

Prevoz se sastoji od bicikala i kolica za golf s teško dostupnim automobilom, što znači da se osećate kao da ste prevezeni u prošlost.

Ronilački izleti su obavezni, a vode koje oduzimaju dah i morski život ispunjen vožnjom brodom i uživanjem na plaži je nezaobilazan. S odmaralištima kao što su Las Terrazas smeštenima uz plažu i samo nekoliko minuta od grada, možete imati savršenu kombinaciju resort oaze i otočnog života.

Koh Samui, Tajland

Tajlandski otoci su krajnje odredište za putnike koji su u potrazi za večnim suncem i opuštenom energijom. Jedinstvena posebnost svakog otoka govori o potrebama različitih profila putnika, ali za one koji prvi put dolaze na odmor, na medeni mesec, porodična letovanja, Koh Samui bi trebao biti na vrhu popisa, posebno ako tražite vrhunsku uslugu i prefinjenost.

Ovde ćete se odmoriti uz prekrasne krajolike, beskrajne turističke aktivnosti, opuštenu atmosferu, prirodna čuda i bujne džungle u kombinaciji s kristalno čistim plažama i vrhunskim letovalištima. Sve to spojite s yogom i budite sigurni da je savršen odmor zagarantovan.

Zanzibar, Tanzanija

Ako tražite destinaciju za plažu s dodatnom avanturom, Zanzibar, arhipelag uz obalu istočne Afrike u Indijskom okeanu pravo je mesto za vas. Plaže su neke od najboljih koje ćete ikada videti, a mogućnost da se ovaj izlet uključi nakon aktivnijeg izleta u Serengetiju je bonus.

Njegov glavni i najveći grad, Zanzibar City, nalazi se na Unguji, glavnom otoku arhipelaga, i dom je Stone Town, UNESCO-ve baštine i istorijskog starog grada. Netaknuto središte kulture na svahiliju, Stone Town nije samo dom najboljih radnji, muzeja, vrtova, plaža i kulturnih znamenitosti, već i vrhunskih luksuznih hotela u regiji – poput parka Hyatt Zanzibar, smeštenog na netaknutoj plaži u srcu grada Stone.

Marakeš, Maroko

Arhitektura koja oduzima dah, luksuzni riadi i neke od najboljih otvorenih prodavnica u svetu stavljaju Marakeš na vrh liste najpoželjnijih destinacija za letnji odmor. Impresivno renovirane građevine, poput nedavno ponovnog otvaranja Royal Mansour, i novih hotela kao što je Sofitel, otvaraju se po celom gradu, spajajući se s dugom listom otmenih ponuda na tom području.

Uz pustinjske ture i vožnju kamila za istraživanje, bujne vrtove i muzeje za česte, kulturne znamenitosti za posetiti, muzeje za posetiti i dane provedene uz bazen i ležerno kupovanje kroz tržne centre, Maroko je kultura bogata alternativama za svakog putnika koji traži daleko više od odmarališta na plaži.

Preuzeto sa portala Journal.hr

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/