Hoteli, restorani, spa: Lista planetarnih užitaka koju su sastavile urednice internacionalnih ELLE izdanja

Elisabeth Martorell, glavna urednica lepote (ELLE Francuska)

Koji je najluksuzniji hotel koji biste izdvojili?

Najradije Lanserhof tegernsee u Vakirhenu, gradu u severnom delu Nemačke. Veoma posebno mesto, idealno za relaksaciju i vraćanje energije. Ovo je moderno mesto dekora u duhu Japana, tako da u njegovom opuštajućem enterijeru preovlađuju staklo, drvo i kamen. Zamislite sebe u Alpima kako sa uživanjem vežbate, svoje telo punite enrgijom u uživate u najrazličitijim spa tretmanima. To je sve što želim da mi jedno mesto pruži.

A putovanje koje pamtite kao nezaboravno?

Put na privatno ostrvo Fregatod na Sejšelima. Celo ostrvo je u vidu resorta, gde je spa potpuna umetnost, a nalazi se na samom vrhu hotela i dok vas ljubazne meštanke masiraju, lagani povetarac vas potpuno umiruje. Svaka soba je mala vila sa svojim bazenom, a svaki tretman i obrok napravljeni su od organskog voća i povrća koje raste na ostrvu. Džungla, egzotično drveće i biljke gde god da se okrenete. Definitivno iskustvo koje nikada neću zaboraviti!

Nina Garcia, glavna urednica (ELLE Amerika)

Najlepši spa tretman koji ste probali?

Letos sam odsela sam u hotelu Hacienda Na Xamena na Ibici. Njihov Cascadas Suspendidas spa ima osam bazena u kojima je voda različitih temperatura sa odličnim masažama i hidromlazom. Nisam ni slutila kako ta kombinacija može da prija. Na to dodajte i njihove savremene masaže lica i primenu refleksologije, i sigurno ćete razumeti zašto se osećate preporođeno.

Koja kupovina je za vas bila najluksuznija?

To nisu bile cipele, torba ili neki beauty proizvod. To je bilo ulaganje u konsjireža na putovanju u Grčku. Floris Special Events rešili su me svih stresova. Pomogli su mi da vidim sve što poželim, a pritom ne izgubim ni sekundu dragocenog vremena. Sada, kada pomislim na to, verujte mi, vredelo je svakog novčića.

Jenny Fredriksson, modna urednica (ELLE Švedska)

Superluksuzan obrok koji vredi probati?

Nikada neću zaboraviti vreme koje sam sa mužem provela u restoranu poznatog kulinarskog šefa Tomasa Kelera The French laundry u Napi, najpoznatijoj dolini vina u Kaliforniji. Ne mogu da izdvojim specijalan obrok jer je iskustvo celokupne degustacije vina i hrane bilo vredno svakog sekunda provedenog tamo.

Najlepši spa tretman koji ste probali?

Uvek volim da praktikujem masažu nakon dugog avionskog leta, jer verujem da pomaže protiv surovog džet-lega. Preporučila bih spa centar u sklopu hotela Grand u Stokholmu. Moj omiljeni ritual jeste masaža, nakon toga sauna, a onda skok u bazen sa neverovatno hladnom vodom. Strujanje energije jedno je što ćete u tom trenutku moći da osetite!

Priredila: Teodora Bogdanović

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE>>> https://www.instagram.com/elleserbia/

‹ Prethodna 2 / 2 

Bonus video
KOMENTARI
Inicijalizacija u toku...