10 razloga zbog kojih želimo da posetimo Švajcarsku

Advent u Švajcarskoj

Zamislite samo kako izgleda Advent usred snežne idile. Prekrasne drvene kućice, lepršavi suvi snijeg, najbolji slatkiši na svetu, ambijent okružen planinama kao iz bajke… No, ono što je najvažnije ljudi su toliko opušteni da ćete uživati u svakoj sekundi provedenoj usred zimske bajke.

+++

Ako se osvrnemo malo na istoriju, Švajcarska je bila utočište za političke prognanike iz celog sveta. To je i danas tačno. Ženeva, na primer, nije baš kao ni jedan drugi grad. Više od 190 nacionalnosti živi i radi u gradu, što ga čini pravim melting potom kultura.

Najlepša jezera u Evropi

Švajcarska nema samo planinske vrhove, ona je takođe dom nekim od najvećih i najlepših jezera u Evropi. Od prostranog jezera Ženeva do mirne izolacije Seebergsee, švajcarska jezera nude zadivljujući pogled, posebno tokom leta kada možete iskoristiti priliku za isprobavanje sportova kao što su skijanje na vodi, ronjenje i veslanje.

Krov Evrope

Švajcarska ima najviše vrhova preko 4000 metara u Evropi. U vedrim danima, Alpi nude jednostavno prekrasan pogled na sve oko vas. Skoro bilo gde u Švajcarskoj, upoznaćete znamenitosti koje će ostati žive slike do kraja života. To je igralište fotografa i raj za ljubitelje prirode.

Vožnja vozom s najlepšim pogledom

Tokom dugih putovanja vozom možete se zabaviti pogledom na prekrasne krajolike Švajcarske. Putovanje železnicom je brže nego putovanje autobusom, jeftinije od letova i jednostavno za korišćenje. Osim toga, možete se opustiti i uživati u pogledu.

Švajcarska kuhinja

Svaka od ovih regija ima i svoje specijalitete – šafran rižoto s italijanskog govornog područja, Raclette (vrući sir i krompir) s francuskog govornog područja i Landjager (polusušene kobasice) s nemačkog govornog područja.

Isto tako nekoliko jela, kao što su sirni fondue se jedu širom zemlje i gotovo uvek su uključeni u ponudu restorana za strane posetioce.

Preuzeo sa portala: Journal.hr

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>> https://www.instagram.com/elleserbia/

‹ Prethodna 2 / 2 

Bonus video
KOMENTARI
Inicijalizacija u toku...