Jedna češka onlajn agencija napravila je listu najjeftinijih evropskih destinacija, a evo koji gradovi su se tu našli.

Palermo, Italija

Većina turista će pre otići u Rim, Firencu, Veneciju, Milan, a zanemariće Siciliju. Međutim, ova agencija je sicilijanski grad Palermo stavila na listu najjeftinijih i piše da ga vredi videti jer se u gradskom centru nalaze zgrade iz 9. veka, što je idealno za one koji zanima istorija. Pored toga što je Palermo "grad na ivici Evrope", u njemu je pomešan vizantijski, evropski i i severnoafrički stil, dok su crkve u baroknom stilu.

Turisti kažu da se u Palermu osećate "kao na filmskom setu" i tvrde da ćete kroz hranu, šetnju i piće u ovom gradu najbolje shvatiti sicilijanski način života.

Pafos, Kipar

Bez obzira na to što je sada veoma moderan, reč je o starom gradu u kojem se nalaze i ostaci iz doba Neolita, ostaci antičkih grobova, tvrđave, teatri i vile u Arheološkom parku Pafos. Kažu da se ovde mogu videti i spektakularne skrivene crkve.

Maribor, Slovenija

Ljubljana je divna, ali Maribor je nepravedno zapostavljen, iako je reč o jednoj od najjeftinijih destinacija u Evropi. Ovaj grad smešten je na obali reke Drave, a u centru se mogu videti građevine iz 15. veka, karakteristične po krovovima od crvenog crepa, koje okružuju trgove i šetališta.

Ostatak teksta pročitajte OVDE