Elise Cook  (27) i njen muž Domenic Palumbo (30) godinu dana su putovali Australijom u VW kombiju, a sad su odlučili da otkriju kako su uspeli finansijski da se pokriju.

Njen predlog na samom startu je da se učlanite u auto klub sa najboljom ponudom, jer će vam oni tokom putovanja automobilom biti poput najboljih prijatelja.  

Drugi savet je da razgovarate sa lokalnim stanovništvom i ostalim putnicima. 

Elisa tvrdi da su ona i muž posetili neka od najboljih mesta samo zato što su slušali savete lokalnih ljudi. Oni su ih upućivali u pravom smeru, dok su im drugi putnici pomagali svojim iskustvima.

Savet broj tri glasi - kampujte  što je više moguće.

Reč je očigledno o najpovoljnijem smeštaju. Konkretno, kad je reč o Australiji, besplatnih kampova ima na pretek, a čak i oni koji se plaćaju nisu preskupi.  Oni se trude da i u svetu troše jednako kao u svojoj zemlji i vode računa da ne potroše više nego što imaju.

Kako kaže, plaćanje karticom znači da ne morate da brinete o valutama kada menjate novac u menjačnicama. 

Savetuje sadašnjim i budućim putnicima da provere koja kartica ima najbolje uslove u zemlji u koju putuju. 

"Mi koristimo karticu kako bismo dobili nagradne bodove te kako bismo imali osiguranje na putovanjima. Trošimo samo ono što imamo, ne više od toga", napisala je. 

Savetuje i upotrebu kartica namenjenih samo za putovanja, na koje je moguće da doplate novac valuti zemlje u koju se putuje.

"Mi plaćamo samo karticom kako bismo kasnije videli na što sma smo trošili", kaže. 

Izbegavajte grupne ture i popularna mesta 

"Verujemo da je uvek bolje sam iskusiti mesta na autentičan način, što znači bez grupe ljudi koja vas okružuje", kaže Elise. 

Sami spremajte obroke, izbegavajte restorane 

Dodaje da sami kuvaju svoje obroke, što je zdravije i jeftinije od toga da jedu gotova jela ili idu u restorane. Ako ste ceo dan aktvini sa sobom ponestite grickalice. Takođe, savetuje da ponesete svoje piće kad god je to moguće.

Izvor: Stil/Index.hr

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/