Američka televizijska mreža CNN objavila je na svom veb portalu mini reportažu o Srbiji sa preporukom 11 destinacija koje bi turisti trebalo da obiđu u Srbiji. 

Uz seriju fotografija, CNN ljubiteljima putovanja preporučio je pored ostalog da obiđu Beograd, Novi Sad, Suboticu, planinu Taru i manastir Studenicu.

Prvi na listi destinacija je Beograd, a CNN ga opisuje kao “dinamičnu prestonicu koja leži na ušću Save u Dunav”. Dodaje se da Beograd ima “nepogrešivu” energiju, posebno kada je u pitanju noćni život i “kultura kafea”.

Među najinteresantnijim lokacijama u srpskoj prestonici ova poznata tv mreža izdvaja Dorćol, navodeći da se radi o jednom od najatraktivnijih delova grada, zatim Knez Mihajlovu, Skadarliju i Savamalu.

Na listi srpskih lokacija koje se preporučuju turistima našla se šetnja kroz Zemun i odmor u nekom od njegovih mnogobrojnih kafea i restorana, kao i Novi Sad.

Novi Sad, nazvan “srpskom Atinom”, preporučen je kao kulturni i obrazovni centar. Predlaže se obilazak Trga slobode, gradske skupštine, rimokatoličke crkve i Petrovaradinske tvrđave.

CNN preporučuje Suboticu, njenu arhitekturu i mađarske ukuse i ambijent, kao i prirodne lepote Kopaonika, Zlatibora, Tare i Fruške Gore.

Đavolja varoš takođe se našla na spisku interesantnih lokacija kao “nesvakidašnji prirodni fenomen” koji vredi videti.

Na listi se nalazi i Drvengrad, na Zlatiboru, kao “ekscentrično etno-selo” urađeno nalik na ona iz 19. veka, i Šarganska osmica.

Među najatraktivnijim turističkim lokacijama našao se i manastir Studenica, koji se nalazi na Uneskovoj baštini, a CNN navodi da se radi o jednom od najveličanstvenijih manastira u Srbiji.

Turistima se preporučuje da vide i neki od srpskih muzičkih festivala, poput Egzita ili Guče.

Izvor: Beta

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/