CNN izdvojio našu zemlju u posebnoj reportaži: 11 najlepših destinacija Srbije

Foto: Profimedia

Američki informativni kanal CNN među najinteresantnijim lokacijama u srpskoj prestonici izdvaja Dorćol, navodeći da se radi o jednom od najatraktivnijih delova grada, zatim Knez Mihajlovu, Skadarliju i Savamalu.

Američka televizijska mreža CNN objavila je na svom veb portalu mini reportažu o Srbiji sa preporukom 11 destinacija koje bi turisti trebalo da obiđu u Srbiji. 

Uz seriju fotografija, CNN ljubiteljima putovanja preporučio je pored ostalog da obiđu Beograd, Novi Sad, Suboticu, planinu Taru i manastir Studenicu.

Prvi na listi destinacija je Beograd, a CNN ga opisuje kao “dinamičnu prestonicu koja leži na ušću Save u Dunav”. Dodaje se da Beograd ima “nepogrešivu” energiju, posebno kada je u pitanju noćni život i “kultura kafea”.

Među najinteresantnijim lokacijama u srpskoj prestonici ova poznata tv mreža izdvaja Dorćol, navodeći da se radi o jednom od najatraktivnijih delova grada, zatim Knez Mihajlovu, Skadarliju i Savamalu.

Na listi srpskih lokacija koje se preporučuju turistima našla se šetnja kroz Zemun i odmor u nekom od njegovih mnogobrojnih kafea i restorana, kao i Novi Sad.

Novi Sad, nazvan “srpskom Atinom”, preporučen je kao kulturni i obrazovni centar. Predlaže se obilazak Trga slobode, gradske skupštine, rimokatoličke crkve i Petrovaradinske tvrđave.

CNN preporučuje Suboticu, njenu arhitekturu i mađarske ukuse i ambijent, kao i prirodne lepote Kopaonika, Zlatibora, Tare i Fruške Gore.

Đavolja varoš takođe se našla na spisku interesantnih lokacija kao “nesvakidašnji prirodni fenomen” koji vredi videti.

Na listi se nalazi i Drvengrad, na Zlatiboru, kao “ekscentrično etno-selo” urađeno nalik na ona iz 19. veka, i Šarganska osmica.

Među najatraktivnijim turističkim lokacijama našao se i manastir Studenica, koji se nalazi na Uneskovoj baštini, a CNN navodi da se radi o jednom od najveličanstvenijih manastira u Srbiji.

“CNN Travel” препоручио је америчким туристима 11 дестинација у Србији, од којих су неке, како је објашњено, намењене поклоницима ноћног живота, а друге – љубитељима нетакнуте природе. Међу дестинацијама нашао се и манастир Студеница који је иначе и на Унесковој листи светске баштине. CNN Travel препоручује боравак у једноставним собама манастирске гостионице. #studenica #cnntravel #turizamsrbija #turizamkraljevo #posetisrbiju #poseti_studenicu #vidisrbiju

A post shared by СтуденицаИнфо/Studenicainfo (@studenica_info) on May 4, 2018 at 5:32am PDT

Turistima se preporučuje da vide i neki od srpskih muzičkih festivala, poput Egzita ili Guče.

Izvor: Beta

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>> https://www.instagram.com/elleserbia/


Bonus video
KOMENTARI
Inicijalizacija u toku...