6. Kotsvolds, Čeltenham

Nekada popularno spa odmaralište dobrostojećih stanovnika Londona, Čeltenham je ispao iz “fazona” zbog svojih trendi suseda. Ipak, otvaranjem No. 38 The Park, istorijskog grada u severnom delu Kotsvolda, ovo mesto je opet u žiži javnosti.

Pearman hotel sa trinaest soba ponudiće vam svoj elegantni enterijer, viktorijanska kupatila i brojne umetnine. Za večeru, savetujemo vam da posetite obližnji posed No.131, gde možete uživati u komfornoj trpezariji i tradicionalnim jelima. Van ovog hotela, možete istražiti mnogo toga, poput antikvarnica u blizini Safoka. U večernjim satima posetite Daffodil, restoran art deko stila koji je poznat po martinijima i uživo džez svirkama.

7. Kurševel, Francuska

Bernard Arno, CEO LVMH grupe, nije poznat u svetu po budalastim i rizičnim ulaganjima. Samim tim, kada je odlučio da se oproba u hotelijerstvu ultra luksuznim Cheval Blanc Courchevel, on je odabrao najglamurozniji deo ovog odmarališta.

Severno okrenute padine su među najboljima, mreža žičara je najefikasnija i posetioci i stanovnici ovog dela sveta su najimućniji. Na malo većoj visini, L’Apogee Courchevel dobio je lični pečat pariskih dizajnera Indije Mahdavi i Džozefa Diranda. Sa 53 sobe i apartmana koji su neočekivano ležerni, odeveni u bordo, zelenu i gingam paletu boja, ovaj hotel je idealno mesto za uživanje nakon dana na snegu. Uglađeni centar ove planinske destinacije ispunjen je luksuznim buticima, ali i poslastičarnicama koje serviraju fenomenalne đakonije.

8. Bujon, Belgija

Duboko na Ardenu, na pošumljenoj krivini Semoa reke, ovaj srednjovekovni grad postao je popularan posebno među ljubiteljima prirode i gastronomije. Ako odete u ovaj deo sveta, obavezno posetite Bouillon zamak iz trinaestog veka, gde vas očekuju poslastice iz brojnih pekara i čokolaterija.

Bukirajte odmor u hotelu La Ferronniere, koji je smešten u tjudorskoj vili iz devetnaestog veka, a okružen baštama. Vlasnici ovog hotela dodali su mu i wellness centar sa saunama, hamamom i đakuzijem, što je ispraćeno prostranim spa apartmanima sa terasama sa kojih se pruža pogled na šumu.

9. Ašau im Kimgau, Nemačka

Udaljeni i predivni grad Ašau im Kimgau, smešten na samo sat vremena od Minhena, brzo postaje vrhunsko odmaralište centralne Evrope za sve one posetioce koji žele digitalnu detoksikaciju. U ovdašnjem Berge hotelu nema interneta, telefona ili televizije, što je refleksija vlasnika Nilsa Holgera Murmana, i njegovog životnog stila. Umesto toga, ovde će vas dočekati sauna, pogled na srednjevekovni zamak i pristup divljini koja će delovati umirujuće na svakog posetioca.

10. Pamporovo, Bugarska

Sa svojim kamenim formacijama, rezervoarima, pećinama i uvalama, bugarski Rodopi  su spektakularan prizor, a ipak privlače samo šačicu posetilaca tokom letnjeg perioda. Zimi je slika ipak malo drugačija, jer Pamporovo skijaško odmaralište mami ljubitelje zime iz čitave Evrope. Villa Gella je najbolje mesto za odsedanje u ovom kraju sveta, sa zatvorenim bazenom, teretanom, saunom, joga centrom i uslugama privatnog kuvara.

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/

Izvor: Luxlife.rs