Vreme je da ovo leto bude najlepše, najneočekivanije i najzanimljivije do sad! To naravno možemo da ostvarimojedino ako zađemo u zanimljve destinacije koje nisu toliko otkrivene i koje čekaju da ih proučimo uzduž i popreko!

Mi, moderne verzije Indiane Jones, nemamo ništa protiv da se bućnemo u Sifnosu u Grčkoj ili da surfujemo u Tofinu, verujući turističkim znalcima koji su napravili jedan zanimljiv putopisni vodič. 

Zato krećemo redom. 

1. Sifnos, Grčka

Navikli smo da svi putevi vode u Grčku, ali zašto baš skoro svi da vas odvedu na Krf, Skijatos, Krit, Rodos ili Mikonos. Grčka je mnogo više od toga. Ostrvo Sifnosa treba da bude na vrhu liste onih koji traže opušteniji i kulturni beg. Rustično ostrvo poznato je po svojim aromama, lopaticama od leblebija, kao i po kuvanoj jagnjetini u vinu i začinima. Okrečena sela, skrivene plaže i savršena klima, kao i 227 crkava duž obale su pravi izvori dobrog odmora sa kulturnim momentima. Ako volite romatiku, preporuka je da odsednete u The Elies Resort!

2. Farska ostrva 

Impozantna ostrva sa prelepim predelima sa toplim meštanima, govori o jednoj zanimljivoj kulturi koja ima svoj jezik, običaje, umetnost. Drevne tehnike očuvanja mesa, ribe i jaja su još uvek u upotrebi i probaćete ukuse koje sigurno niste imali do prilike. Pravi raj za gastroljubitelje. 

3. Adelaide, Australija

Mesto ljubavi, mira i hrane je drugi naziv za Adelaide. Ovde možete da probate organsku picu, vino i margarite, ali u 130 godina staroj crkvi. Ako vas put nanese put na ovaj deo sveta i budete bili baš u Adelaide, odsednite u hotelu The Mayfairu. 

Na sledećoj strani pročitajte još o neočekivano dobrim destinacijama za leto:

PageBreak

4. Portugal

Lepota ove zemlje se oglede u plažama koje su zaista breathtaking sa zelenim planinama, spektakularnim liticama i sakrivenim mestima za kupanje. Ako ste surfer, pravac Nazare, a ako volite brzi hod po gradovima, obavezno posetite Lisabon i Porto. Areias do Seixo je smeštaj u blizini Lisabona koji se mnogima dopao, a u "taškama" malim portugalskim restoranima, morate probati lokalnu hranu. 

5. Aland ostrva, Finska

Leto je idealno vreme za posetu neotkrivenim ostrvima u Finskoj. Toplo vreme i dugi sunčani dani će vam dozvoliti da arhiološki pristupimo otkrivanju predela. Slobodno možete da se upustite u avanture sa kajacima, uživaćete. Postarajte se da se čekirate u Hermit Cabin u rustičnom smeštaju koji će vam obezbediti i dozu mira i uživanja. 

6. Kopenhagen, Danska

Pravo vreme za posetu glavnog grada Danske je upravo leto. Vreme je odlično, a kulinarska scena, pa savršena! Znamenitosti, muzeji i slatke ulice već čekaju na nas, a Hotel Nimb je velika preporuka. 

7. Tofino, Britanska Kolumbija

Epično mesto koje se naziva surferskim rajem. Takođe, pošumljeni delovi su idelani za pešačenje, a moći ćete da vidite i medveda koji hvata ribu. Dakle, za one koji vole raznolikosti Tofino to sve pruža i još po (svašta) nešto!

8. Namibija

Afrička destinacija koja kombinuje prelepe pejzaže, divljinu, pustinju i obalu. Uživanje za ljubitelje prirode, još netaknute, još neotkrivene. 

9. Indonezija

Ovo je naš predlog za onu vrstu putovanja koje će skoro skroz da izuzme turiste. Možete istraživanje početi jedrenjacima, a obavezno morate da vidite vulkane ili da uživate u ronjenju i koralima, plivate sa ajkulama... Avantura - zagarantovana.

10. Donja Kalifornija, Meksiko

I još jedno oduševljenje će biti za one koji vole da se kreću uzduž i popreko preko neke veće lokacije. Na obalama Tihog okeana obećava dobre provode na plaži, a kažu za Baja vino važi da je najbolje. Posle provoda možete se odmoriti u hotelu Villa del Valle!

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/