Lepo vreme i letnje temperature postaju deo naše svakodnevice. Jedino o čemu tada možemo da razmišljamo je izležavanje na plaži. Ali, dok brojimo dane do odmora možemo se izležavati na kauču i gledati filmove koji će nam dočarati plažu u dnevnom boravku.

1. Couples retreat

Film je savršen za ljubitelje romantičnih komedija i za sve one koji sanjaju o poseti ostrvima Francuske Polinezije. Većim delom je snimljen na prekrasnom ostrvu Bora Bora, a odlična glumačka postava i situacije će vas zasmejavati čitavo vreme. Radnja prati četiri ljubavna para koji odlaze na odmor iz snova. Ili im se tako čini. 

2. Forgetting Sarah Marshall

Romantična komedija s elementima drame nasmejaće vas do suza i stvoriti pravi morski doživljaj u vašem dnevnom boravku. Kako i ne bi, zbog Havaja ali i radnje koja je jednostavno presmešna. Film počinje tako što glavnog lika Petera ostavi devojka Sarah nakon pet godina veze. Kako bi se oporavio od raskida Peter odlazi na Havaje. Ali odmor iz snova za Petere postaje noćna mora, jer u istom hotelu nalazi se Sarah i njen novi dečko koji je slavna rock zvezda.

3. Point Break

Ako ste željni akcije, onda je ovo film za vas. Kultni Point Break većim delom snimljen je u Kaliforniji. Ovde lokacije padaju u drugi plan kada se na ekranu pojave mladi Keanu Reeves i legendarni Patrick Swayze. Reeves glumi novopečenog FBI agenta, Johnnyja Utaha, čiji je zadatak da sazna ko stoji iza niza pljački banaka. Njegov partner smatra da su pljačkaši surferi i Reeves prateći tu teoriju se infiltrira u sufersku zajednicu. 

4. Cocktail  

Želite da uživate u Karipskom moru i nestvarnim prizorima s Jamajke? Pogledajte kultni film "Cocktail" iz 1988. godine koji vas vodi na ovu rajsku destinaciju. U centru pažnje je vojnik Brian Flanagan (Tom Cruise) koji honorarno radi na plaži kao koktel majstor da bi skupio novac za studije marketinga. Ovde upoznaje mladu umetnicu Jordan (Elizabeth Shue) u koju se zaljubljuje. 

5. The Beach

Imajte na umu da je zaljubljivanje u tajlandsko ostrvo Ko Phi Phi Le neizbežno nakon gledanja ovog filma. Smaragdno more, peskovite plaže i umirujuće zelenilo čine ovu destinaciju pravim izborom za sve ljubitelje izležavanja uz more.

6. The Heartbreak Kid

Bogati i slavni svoje slobodno vreme obožavaju da provode u meksičkom gradiću Cabu San Lucas koja se odlikuje prekrasnim plažama i još lepšim morem.

Ne čudi nas, što su na ovoj rajskoj destinaciji snimali i popularni romantični film. U centru priče je četrdesetogodišnji Eddie (Ben Stiller) koji počini najgori greh – na medenom mesecu na ovome prekrasnom mestu se zaljubi u ekscentričnu devojku koja ga obori s nogu.

Izvor: Zadovoljna

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/