10 travel eksperata otkriva svoje lokacije za odmor iz snova

foto: Instagram/travelsfervor

Svi posedujemo spisak sa listom željenih destinacija na koje bismo otputovali i zemalja koje želimo da posetimo, pa drugačije nije ni sa onima koji su već proputovali pola sveta.

Novinari puotpisci, travel blogeri i profesionalni vodiči, za mnoge imaju posao iz snova.

No, to ne znači da su posetili sve zemlje koje sanjaju da vide.

Sigurno smo da isto važi i za vas, bez obzira da li sanjate o šopingu na sukovima u Maroku ili se probijate kroz gužvu seulskih ulica - svi imamo svoju putničku fantaziju.

To važi i za one koje sebi (za razliku od većine nas, običnih smrtnika) mogu priuštiti i po nekoliko godišnjih odmora na udaljenim, nepristupačnim ili vrlo skupim desstinacijama, koje se svrstavaju pod one luksuzne.

Oni su proputovali pola sveta i više, ali do ovih lokacija još nisu došli, neka vas one inspirišu za vaše sledeće putovanje, jer ako su se našle na njihovom spisku, sigurno postoji nekolicina opravdanih razloga za to.

Andrew McCarthy

Povremeni pisac i urednik The Best American Travel Writing 2015 (da ne pominjemo to što je glumio u filmskim klasicima Pretty in Pink i Mannequin)

"Voleo bih da plivam s kitovima i vidim Polarnu svetlost, a uz to sam uvek želeo da prepešačim trasu Paine u Patagoniji. Voleo bih i da pređem Saharu. Jednom sam boravio tamo par dana i uopšte nije bilo onako kako sam očekivao - a efekat tog mesta na mene mi se svideo. Hoću da odem na Burmu pre nego što McDonalds tamo stigne. Usput bi trebalo da požurim i na Kubu. A kao što je Audrey Hepburn jednom rekla, Pariz je uvek lep."

foto: Profimedia

Franceska Bonato

Modna dizajnerka i vlasnica Coqui Coqui hotela i spa u Meksiku

"Moj san je da posetim oazu Siwa u Egiptu. Boravila bih u Adrere Mellal hotelu i išla na pijacu u potrazi za blagom i inspirativnim tkaninama. Volela bih i da izađem u pustinju i gledam zvezde i prespavam u obližnjem kampu Beduina. Uživala bih u lokalnoj vegetarijanskoj hrani bogatoj začinima i ukusom, kao što je bessara i baladi hleb. Već sam bila u Egiptu, ali nisam stigla do oaze Siwa. Sviđa mi se to što je u sred ničega a sam koncept oaze - simbola života u velikom prostranstvu ništavila - me zaista intrigira. I uvek sam bila fascinirana Berberima. Njihova kultura je predivna."

foto: Profimedia

Samantha Brown

Voditeljka emisije "50/50" na Travel Channel-u

"Moje putovanje iz snova je odlazak u Finsku i prizor Polarne svetlosti - to mi je na umu već godinama. Posle Finske Laponije, provela bih nekoliko dana u divnom gradu Helsinkiju. Sigurno bih lutala po 25 blokova Design Districta, uživajući u radnjama kakvih nema ni u jednom tržnom centru. Za kraj večeri (koja u nekim delovima godine počinje u 2 poslepodne) otišla bih u Restaurant Spis, udobni restoran sa 18 mesta koji služi najsvežije lokalne specijalitete. Fino bih se napunila Finskom."

foto: Profimedia

James i Tamara Lohan

Osnivači butik hotelskog vebsajta Mr & Mrs Smith

"Na umu su nam tri putovanja a prvo je Japan. Čekamo da nam deca odrastu dovoljno da bi mogli da uživaju u ludilu Tokija - to bi ih oduševilo. Voleli bismo da posetimo i japanske planine. Čuli smo da je skijanje tamo, što bi rekli mladi, epsko! Sledeća na redu je Kosta Rika. Svake godine idemo na neku avanturu a Kosta Rika je trenutno visoko na listi prioriteta. Svaki hotel do koga možete stići splavarenjem niz uzburkanu vodu, kao recimo Paucare Lodge u Limonu, zaslužuje da bude na listi. Zatim, put u Argentinu bi bio put prisećanja. Ja (Tamara) sam dve godine živela u Južnoj Americi i nigde se nisam osećala više latino nego u Buenos Airesu. Volela bih da ponovo odem tamo i igram tango na ulicama, vidim koliko se sve promenilo i odjašem u beskrajna polja."

foto: Profimedia

Chef Enrique Olvera

Kulinarski genije iz hotel-restorana Manta u Kejpu, Thompson Hotela u Cabo San Lukasu i Moxi u Hotelu Matilda u San Miguelu de Allende u Meksiku.

"Umirem od želje da odem u Istanbul, Nju Delhi i Bangkok. Vidim vezu između našeg meksičkog kulinarskog profila i ukusa koje nude ove destinacije. Osetio bih ukus i uličnih prodavaca hrane i modernih restorana koji nude nepretenciozne obroke sa puno različitih ukusa."

foto: Profimedia

Na sledećeoj stranici pogledajte preostalih pet destinacija:

Nastavak pročitajte na sledećoj strani  1 / 2 Sledeća ›

KOMENTARI
Inicijalizacija u toku...


Magazin