Evropa je zaista lep kontinent. Možda nam se čini da smo je dobro upoznali, ali na sreću još uvek možemo naići na skrivene dragulje, sela koja, polako ali sigurno, postaju meta turista.

Sela okružena fjordovima u Norveškoj ili skrivena na grčkim ostvrima, nalaze se u blizini ostataka viktorijanskih dvoraca, i zajedničko im je što su zaista prelepa.

Iako nisu na glavnim turističkim rutama, ipak ta skrivena sela Evrope turisti rado posećuju ako su na dužem putovanju. I čini se da se svake godine otkrije po neko od tih skrivenih, prelepih sela.

Dobar primer divne prirode su pet ribarskih sela u Italiji, poznata pod nazivom Cinque Terre. Skrivenih, netaknutih mesta ima po Evropi. I ta sela su pravi dragulji ovog kontinenta.

Svako od tih mesta je melem za oči i odmor za dušu.

U nastavku vam otkrivamo neka od najlepših evropskih sela koja još uvek nisu potpuno turistička mesta. Možda neko od njih bude vaša sledeća destinacija za putovanje.

Tellaro, Italija

Foto: Instagram / crima66

Bilbury, Engleska

Foto: Instagram / alainhenry13

Bosa, Sardinija

Foto: Instagram / fchieli

Reine, Norveška

10 najlepših sela u Evropi

Foto: Instagram / reinenorway

Marsaxlokk, Malta (Španija)

Foto: Instagram / esraksnk

Hallstatt, Austrija

Foto: Instagram / themagicplace_thatyouevenknow

Folegandros, Grčka

Foto: Instagram / isabella.greco_

Giethoorn, Holandija

Foto: Instagram / fionampgn

Guarda, Švajcarska

Foto: Instagram / engadinscuol

Rättvik, Švedska

Foto: Instagram / photopeqk

Izvor: citymagazine.rs

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/