Kako da provedete savršen vikend u Dablinu

foto: Instagram / visitdublin

Dablin je pun atrakcija, a mahom ih čine besplatne opcije koje će dati posetiocima još bolju dozu istorije i kulture grada. Uz besplatan ulaz na svim nacionalnim muzejima, pa čak i slobodnog obilaska kuće predsednima, imate priliku da obiđete i istražite Dablin, pre nego što uopšte posegnete za novčanikom.

Prestonica Irske se izuzetno promenila u poslednjih nekoliko godina, ali grad ipak uspeva da spoji staro sa novim. Iako centar budi metropolitski duh, posetoce će i dalje moći da osete njegovu karakterističnost, duboku istoriju i tradiciju Dablina.

Turistima u Dablinu nikako ne može biti dosadno, upravo zahvaljujući raznim sadržajima, ali i značajnim mestima. Katedrala Svetog Patrika, Christ Church Cathedral, Kilmainham Gaol and Dublin Castle su glavne lokacije, koje privlače najviše pažnje. Ljubitelji kulture i istorije će biti oduševljenji Dablinom, jer on poseduje veliki broj galerija i muzeja, uključujući i National Gallery of Ireland.

Mnoge od pomentuih atrakcije su u neposrednoj blizini jedna druge. I jednostavno ne postoji bolji način upoznavanja Dablina od šetnje vijugavih, nasumničnim ulicama.

Pored toga, moramo napomenuti da se 2016. godine obeležava stogodišnjica Easter Rising, jednog od najvažnijih događaja u irskoj revoluciji. Nije čudo zašto je New York Times uvrstio irsku prestonicu na svojoj listi gradova koje treba da posetite ove godine.

Pogledajte na sledećoj strani mini vodič za obilazak Dablina....

Nastavak pročitajte na sledećoj strani  1 / 2 Sledeća ›

KOMENTARI
Inicijalizacija u toku...


Magazin