10 mesta u Francuskoj koja bi svaka žena morala da poseti

foto: Instagram / parisinfourmonths

Marcia DeSanctis je postala frankofil na prvi pogled, kada je, sa osam godina, prvi put probala kroasan. Sada, posle mnogo putovanja u ovu zemlju i čak stanovanja u Parizu, napiala je novu knjigu za istomišljenike “100 mesta u Francuskoj koja svaka žena mora da poseti”. Ovde je 10 najupečatljivijih...

1. Grad mirisa

Maison Francis Kurkdjian, Pariz

Novi parfem može da transformiše ženu momentalno i zauvek, možda više nego fejslifting. U 17 časova, ulica d’Alger postaje intimna kutija nakita gde Francis Kurkdjian, jedan od svetskih najpoznatijih i najtraženijih parfimera, prodaje svoje izvanredne kreacije uključujući Les Bulles d Agathe - sa mirisom ljubičica, krušaka, sveže trave i nane. Njen omiljeni miris tamo je bio Aqua Universalis, opojna mešavina citrusa i bergamota.

Foto: Instagram / kookkaiai

2. Detoks 

Vinotherapie Spa u Les Sources de Caudalie, Martillac

Postoji bezbroj luksuznih hotela u Francuskoj. Ono što razlikuje Vinotherapie Spa u Les Sources de Caudalie, međutim, jeste sam koncept - nešto što bi samo uzelo maha dvadeset minuta od grada Bordo u srcu Aquitaine zemlje vina.

Kako to već biva, banja ima prirodno toplu vodu iz bunara 550 metara dubine. Korisni minerali iz vode, u kombinaciji sa ekstraktima vina i grožđa, su suština ove vinske terapije, reč zaštićena od strane Caudalie. Banja obuhvata svaki deo grožđa u svojim tretmanima osim soka, koji ima pametnija posla od održavanja kože mekom. To ćete otkriti preko puta.

3. Oaza 

Šetališta u Calanque De Sugiton, Marsej

Ovaj nacionalni park se prostire duž dvadeset kilometara na obali između Marseja i Kasisa. Zalivi sa nizovima strmih zidova koji podsećaju na fjordove - duge, uske bazene električne plavo-zelene boje mora, protežu se između belih litica. Put niz provaliju do Sugitona je kružan i strm, sa zapanjujućim pogledom na džinovski krečnjački vrh i prelivajuću vodu.

Foto: Instagram / tonumi

4. Slađe od vina

Baillardran, Bordo

Postoje hiljade ukusnih razloga za posetu Bordo. Postoji samo jedno pecivo, izleta vredno - canelé. Nije najjasnije da li je to hrana za doručak ili desert, a ta dvosmislenost vam omogućava da njome obeležite dan kako želite.

5. Život sa lavandom

Abbaye de Senanque, Provansa

Mnogo pre nego što je njen miris ušao u naše čaršave, milijarde ovih malih ljubičastoplavih cvetova raste u slojevima na uglu Azurne obale i Provanse u junu, julu i avgustu. Ima mnogo festivala koji slave njenu veličanstvenu sezonu i marketa koji pokušavaju da vas odvrate. Prošetajte 4 kilometara uzduž i popreko oko srednjovekovnog sela Gordes do Abbaye de Senanque.... učiniće vam se da plivate u "moru" lavande.  

Foto: Instagram / liloukaliving

Nastavak pročitajte na sledećoj strani  1 / 2 Sledeća ›

Bonus video
KOMENTARI
Inicijalizacija u toku...