Zakoračite u bajku: 10 nestvarno lepih francuskih sela

6. Gordo

foto: Instagram/itineramagica

Mnogo je toga što treba videti u Provansi i što će vam oduzeti dah, a jedno od mesta koje morate posetiti ukoliko se uputite u najromatičniju francusku regiju, svakako je Gordo. Ovaj magični gradić naseljen je još od perioda antičkog Rima, od kada datiraju i neke od građevina u njemu. Lepota grada, mediteranska klima i polja lavande, učinile su od ovg mesta svojevrsni raj za oči, dušu i telo.

7. Lormarin

foto: Instagram/gusplanet_en_provence

Jugoistok Francuske diči se selom koje poseduje jedinstven šarm i eleganciju, zbog čega privlači brojne turiste, ali i razne umetnike. Uličice i kuće krase bršljan i cvetne leje, ali brojne male umetničke galerije, te ne čudi što je baš ovo mesto dom poznatih francuskih umetnika i pesnika.

8. Rikvir

foto: Instagram/travellushes

Severoistok zemlje može se pohvaliti jedinstvenim gradićem koji turisti posećuju na čuvenoj alsatijanskoj vinskoj ruti. Drevene kuće jarkih boja datiraju iz perioda 16. veka, a kako meštani tvrde izgled im je ostao nepromenjen stotinama godina. Uživanje u šetnji kroz autentično slikovito selo upotpuniće obrok uz obavezno domaće vino iz regije u nekoj od tradicionalnih kafanica.

9. Rošfor - an - Ter

foto: Instagram/france2.fr

Pored zdanja iz 16. i 17. veka koja krase ovo mesto na sverozapadu Francuske u njemu se nlaze vrlo autentičani zamak i crkva iz 12. veka

10. Honflor

foto: Instagram/shagwell7

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>> http: //www.viber.com/ellesrbija

‹ Prethodna 2 / 2 

Bonus video
KOMENTARI
Inicijalizacija u toku...