Raj za nepce i dušu: 10 ostrva sa najukusnijom hranom

Harbour Island, Bahami

Ova bahamska luka svojim posetiocma nudi ugostiteljsku ponudu na zavidnom nivou, a restorani bogatu ponudu. Omiljena jela su pržena riba servirana ut pasulj ili prinač i čili sa školjkama, dok se u barovima najradije ispijaju kokteli.

Kapri

Najpopularnija poslastica na ovom italijanskom ostrvu svakako je sladoled, a omiljeni ukusi straćatela, badem i limun. Međutim, jedan od najpopularnijih specijaliteta je pica sa šunkom i smokvama!

Anguila

Ovo malo britansko ostrvo ima izuzetno profilisanu gastronomsku scenu, koja podrazumeva vrhunske restorane i specijalitete sa plodovima mora, ali i roštilj koji je izuzetno popularan, poput punjenog jastoga na žaru. Kada su u pitanju aperitivi, rum i kokteli sa ovim slatkastim alkoholnim pićem broj jedan su na Anguili.

Maldivi

Ako ste ljubitelj morske hrane, ovo je definitivno destinacija za vas, pa čak i ako vam zadovoljstvo predstavlja da istu lovite sami. Na Maldivima imate mogućnost da bukvalno ulovite svoju večeru u vidu ribe, hobotnica, lignji, školjki, jastoga...šta god da vaše nepce ište uz tom momentu, a kuvari u vašem restoranu će vam ih sa zadovoljstvo pripremiti uz obavezan prilog od začinskih soseva.

Kaua, Havaji

Sveža papaja svakog jutra, a za ručak riba, neizbežn pirinač i omiljena turistička poslastica: slatki ljubičasti krompir koji raste na ovom podneblju, a sa njim se pripremaju nesvakidašnji dodaci jelu i salate.

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>> http: //www.viber.com/ellesrbija

‹ Prethodna 2 / 2 

Bonus video
KOMENTARI
Inicijalizacija u toku...


Magazin