Abruzo, Nacionalni park 

Na svega dva sata vožnje od Rima nalazi se nepregledno šumsko bogatsvo koje pokriva površinu od skoro 500 kvadratnih kilometara. Jasno označene staze za šetnju odvešće vas u neke od najslikovitijih predela Italije.

Sirakuza, Sicilija

Sicilija je poznata po ostacima antičkih građevina, a neke od najlepših nalaze se u Sirakuzi. Na centralnom gradskom trgu nalazi se nesvakidašnja barokna crkva izgrađena na ostacima hrama boginje Atine.

Matera, Basilicata

Još jedno državno blago pod zaštitom UNESCO-a nalazi se na samom jugu Italije, a svoju autentičnost zadržalo je hiljadama godina. Avanturiste koje više naganjinju komfornijem stilu istraživanja obradovaće informacija da se u nekima od ovih kamenih kućica nalaze i fantastični luksuzni hoteli.

Castelucio, Umbrija

Većina Italijana izbeći će posetu Veneciji i Firenci u proleće i ranu jesen, kada su na ovim popularnim destinacijama ogromne gužve, a umesto toga posetiće mali gradić, zapravo selo, pod imenom Castelucio u Umbriji. Ono se nalazi u podnožju Apenina, a okružuju ga nepregledna cvetna polja i priroda poput one na razglednici.

Padova, Veneto

Jedno od najvećih dela italijanske renesanse nalazi se u ovom gradu, Đotove freske koje su stacionirane u kapeli Skrovenji. Takođe, ovo mesto obiluje brojnim umetničkim bogatstvima, a pored italijanskih umetnika, Padovu je posećivao i Lord Bajron. Popularnost ovog šarmantnog radića zasenila je obližnja Verona, što ujedno znači i da na svom putu do Verone možete skoknuti i do Padove.