Ovo je zemlja u koju se možete iznova i iznova vraćati i otkrivati njena nova mesta, a ono što nam se posebno dopada jeste to što je svako od kutka u Italiji svojstveno sopstvenom i drugačijem šarmu od onog prethodnog. Neprekidni izvor otkrivanja i lepote.

Inspirišuća arhitektura i umetnost, kao i očaravajuće istorijske ruševine nalaze se širom zemlje, ali to ne znači da Italiji manjka prirodnih lepota, zapravo baš naprotiv.

Pored popularnog jezera Komo, nepreglednih toskanskih brda i dolina, zelenih polja prekrivenih vinogradima koja krase čitavu zemlju i peskovitih plaža duž Saradinije, Italija poseduje mnoštvo prirodih lepota koje uglavnom nisu opšte poznate ostatku turistiškog sveta, ali svakako jesu njenim žiteljima.

Kapri, Amalfi

Umesto letovanja u popularnom Cinque Terre, Italijani će se opredeliti za Kapri ili Pozitano i živopisnu Amalfi rivijeru. 

Sveti Vito, Apulija

Praktično skriveni gradić sa starom lukom, Sveti Vitno koji se nalazi u pokrajini Apulija teško će se naći na turističkoj mapi, ali možete biti sigurni da je ono vrlo živo tokom letnjih meseci, samo ne prepuno radoznalih turista, idealno za svakog avanturistu.

Ravelo, Amalfi

Ovo mesto opisuju kao najbolji pogled na italijanskoj rivijeri. Uzdiže se 350 metara iznad nivoa mora i krase ga zdanja stara nekoliko vekova, zbog svoje specifične lepote, ali i palata koje su nekada bile smeštene na ovoj destinaciji, nazivaju ga i artistokratskim draguljem Amalfi obale.

Forcela de Furcia, Južni Tirol

Grupu planina Forcella de Furcia i dolinu Funes koje se nalaze u južnom Tirolu nadomak Dolomita, krase nestvarno očaravajući planinski pejzaži, koji u ranu jesen poprime zlatno žutu boju, a potpuna magija nastaje tokom zalaska sunca kada ova dolina praktično sija od prelomljenih sunčevih zraka.

Ragusa, Sicilija

Pre posete Rimu i Milanu, Italijani će obići neka od manje poznatih ali krajnje autentičnih mestašaca koja izgledaju isto kao što su i pre nekoliko vekova, poput Matere na samom jugu Italije ili baroknog gradića Raguse na Siciliji, koji je zbog arhitektonskog i istorijskog značaja pod zaštitom UNESCO-a.

Pienza, Toskana

Poput vanredno lepog slikarskog dela na kome se nalaze pejzaži sa zelenim poljima i raštrkanim oblacima, baš tako izgledaju predeli u Pienzi, a jedinstvenu lepotu ovih polja prepoznala su i iz centra za zaštitu svetske baštine, te se od 2004. godine ona nalaze pod UNESCO zaštitom.