Za one koji pate od neopisive želje za novim iskustvima i avanturama, ovo će biti savršen travel vodič koji će vam dati dobru dozu adrenalina, ali i odmora i zena...

Ako nemate tačno definisan plan putovanja sa mapom na kojoj su iscrtane must visit destinacije za obilazak, Elle je tu da pomogne.

Naime, Virtuoso's 2015 Travel Dreams Surve objavio je listu 10 savršenih destinacija za putovanja koje svako treba da iskusi u svom životu, a mi vam je prenosimo u celosti...

Krstarenje evropskim rekama

Rečna krstarenja su i dalje veoma aktuelna, ali u poslednje vreme je došlo do nekih promena. Naime, sada je fokus na porodice. Linije rečnog krstarenja nude namenska jedrenja, putne programe, pa čak i brodove prilagođene porodičnim grupama.

Predlog putovanja: Zaboravite na standardni odmor u Parizu i rečno krstarenje kroz francuske kanale i sela, pored Belmond Afloat in France line. Kruzer vas vodi sve do najlepših delova Francukse, pokazujući njeno najveće skriveno blago. 

Foto: Instagram / wesfonc

Kruzeri koji krstare svetskim okeanima

Svetski kruzeri su često izbor turista koji su već upoznali određene zemlje kroz tipične programe putovanja, te sada žele novo iskustvo. Upravo plovidba svetskim okeanima, turistima može pružiti veće vidike, kako bi oni otkrili nešto totalno novo i uzbudljivo.

Predlog putovanja: O kruzerima često vlada negativno mišljenje zbog same komodacije i uslova, ali postoji veliki broj luksuznih linija koje nude jedinstvena, neverovatna iskustva. Isprobajte Regent Seven Seas Cruises all-inclusive, koji nudi najlepši pogled koji se pruža iz udobnih, luks soba. Ako ste pravi ljubitelj putovanja savetujemo da se raspitate o neobičnoj World Cruise turi koja nudi posetu 31 različitih zemalja, za 128 dana.

Foto: Instagram / avidcruiser

Odmor za turiste svih starosnih grupa 

Novi trend putovanja prema 2015's Virtuoso Travel Week podacima predstavlja rast putovanja različitih generacija, koja se odnose na čitave porodice- od starijih do najmlađih članova.

Predlog putovanja: Poznata Fleming Villa koja se nalazi u mestu GoldenEye je privatna vila u kojoj je Ian Fleming napisao svih 14 James Bond novela. Savršena za velike porodice, vila sa pet spavaćih soba u svojoj ponudi obuhvata privatnu plažu i bazen, kao i veliki broj zabavnih i sportskih aktivnosti, za posetioce svih starosnih grupa. 

Foto: Instagram / luxurylondonofficial

Obilazak grčkih ostrva

Putovanje u Grčku ponovo postaje sve popularnije, što dokazuju brojne liste putovanja i atraktivnih lokacija. Obilazak ove divne zemlje počinje od juna meseca i traje sve do kraja avgusta, kada turisti posećuju najlepša ostrva: Santorini, Mikonos, Krit i Rodos.

Predlog putovanja: Turisti širom sveta obožavaju da istražuju obalu najpopularnijih grčkih ostrva, od Santorinija do Mikonosa. Što se tiče smeštaja, savetujemo da obratite pažnju na Villa Katikies, luksuzni hotel u Santoriniju koji je omiljeno mesto za odsedanje najpopularnih blogera i džetsetera. 

Foto: Instagram / golden_heart

Sidnejska opera

Australija je najbrže rastuća destinacija, i sve češće se za nju odlučuju putnici koji uživaju u pravom glamuru. 

Predlog putovanja: Posetite centralni deo Australije, Sidnej, kako biste uživali u neverovatanom zvezdanom pogledu koji se uveče pruža sa poznate Opera House (Sidnejska opera).

Foto: Instagram / mr.fashion

PageBreak

Italijanska Amalfi obala

Obalu Amalfi i ostvo Kapri, najbolje je posetiti tokom prolećnih i letnjih meseci. Tamo možete pronaći neke od najlepših restorana, poput Ristorante Michel'angelo, smešten u glavnoj ulici. U Da Paolino Lemon Trees restoranu, gosti mogu uživati u ispijanju pića koje je servirano na stolu, na čijoj sredini se nalazi pravo limunovo drvo.

Predlog putovanja: Obiđite sve glavne atrakcije Amalfi obaleCoast, od Positano do ostrva Kapri.

Foto: Instagram / amalficoast_

Irski zamkovi i sela 

Bilo da igrate golf ili ne, smatramo da morate obići Old Head Golf Course. Smešten na poluostrvu sa predivnim pogledom koji ostavlja bez daha, okružen visokim, strmim liticama, Irska nikada nije izgledala tako očaravajuće. Svratite na piće koje možete popiti u otvorenom baru, i uživajte u panoramskom pogledu na zelene travnate površine na kojima se igra golf.

Foto: Instagram / john_ni72

Provansa

Iznajmite vilu sa udobnim smeštajem, koja je smeštena u samom srcu Provanse, te na najbolji način predstavlja ovu francusku regiju. Obratite pažnju da ona poseduje i kućepazitelja koji će brinuti o čistoći prostora, ali vam može pomoći i u organizaciji planova.

Predlog putovanja: Zakoračite u Provansu optimističnog duha i uživajte u retkim prirodnim lepotama koje nudi ova francuska regija. Savetujemo da izaberete ruističnu vilu koja će vam upotpuniti iskustvo. 

Foto: Instagram / caressivesoul

Istraživanje Galápagos ostrva

Ekvador je takođe jedna od brzo rastućih turističkih destinacija, kao i najpopularnijih u Južnoj Americi, prema Vrituoso podacima za leto 2015. godine.

Predlog za putovanje: Pored neverotanog resorta, Pikaia Lodge takođe nudi neverovatna istraživanja Galapagos ostrva, na kojima možete provesti od tri do sedam noći. Isključivo u moru, i na zemlji. 

Foto: Instagram / mick_xerri07

Tahitian bungalovi

Mngim turistima je omiljena aktivnost na Bora Bora  putovanje brodom, kao i kupanje u sunčevim zracim . Nakon jutarnje avanture, ne postoji ništa bolje od svežeg kokosa i ukusne tahitanske kuhinje dok se opuštate na najlepšim plažama...

Predlog za putovanje: Ako želite pravo i najbolje iskustvo u bungalovima, savetujemo da ostanetena St. Regis Bora Bora. Ovde možete pronaći najluskuznije bungalove, koji poseduju bazene, odličan spa program i ukusnu kuhinju.

Foto: Instagram / travel2borabora

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija