Vreme je za bekstvo: 10 evropskih gradova koje treba posetiti tokom leta

Foto: Profimedia

Evropa: svačiji omiljeni kontinent u žurbi letnje sezone, jer plaže, sunčanje, kokteli, ljudi... Leto u Evropi donosi mnogo toga, ali jedna stvar je sigurna - užurbano je. Ako želite da izbegnete gužvu zaputite se prema jednom od ovih 10 gradova koje valja posetiti u leto.

Ako ste odlučili da ovo leto uradite konačno nešto drugačije, jer da se razumemo more i izležavanje na plaži zaista može da sačeka, mi vam predlažamo prave male evropske dragulje koje treba posetiti upravo u ovoj sezoni kada na njih svi zaborave.

I ne plašite se velikih vrućina u velikim gradovima ili na popularnim turističkim destinacijama poput ovih koje nisu u blizini mora. Sasvim je dovoljno bazena, banja i jezera u blizini, na koje većina u julu i avgustu zaboravi.

Istanbul, Turska

Udaljen od uobičajene letnje gungule na Zapadu leži jedan od najintrigantnijih evropskih gradova koji pripada i Evropi i Aziji - Istanbul. Bosfor razdvaja dve strane ovog magičnog grada, a svaka poseduje jedinstveni karakter i šarm, te obavezno istražite obe. Iako je Istanbul veoma popularno odredište letnjih putnika iz Evrope, makar ćete naići na manje gužve nego bilo gde zapadnije.

foto: Profimeda

Moskva, Rusija

Daleko na Istoku nalazi se jedna od najinteresantnijih i ujedno najpotcenjenijih zemalja među turističkim odredištima - Rusija. Iako je prilično daleko, taj trud se isplati ako želite da izbegnete letnju gužvu i siđete sa utabanih staza na putu do istorijskog dragulja Istočne Evrope - ruske prestonice Moskve.

foto: Profimeda

Sv. Moris, Švajcarska

Zimsko igralište za međunarodnu elitu tokom hladnih meseci, Sv. Moris je leti grad duhova. To je savršeni period za posetu sunčanoj Švajcarskoj i mirno uživanje u prirodi i pejzažima.

foto: Profimeda

Budimpešta, Mađarska

Mada i dalje jedna od najpotcenjenijih destinacija u čitavoj Evropi, pravo je uživanje posetiti Budimpeštu u toplim mesecima. Ona je takođe i jedna od najjeftinijih evropskih prestonica, što je čini savršenom i u još jednom pogledu. Samo zapamtite da spakujete udobne patike za šetnju - ovo je veliki grad koji treba istražiti! 

foto: Profimeda

Blagaj, Bosna i Hercegovina

Dok obližnji Mostar brzo postaje jedno od najzanimljivijih novijih Evropskih odredišta, Blagaj je i dalje relativno skriven od velikih letnjih gužvi. Putovanje po Bosni i Hercegovini leti je najbolji način da izbegnete rulje, pošto je ova komšijska zemlja još uvek jedna od najbolje čuvanih turističkih tajni Evrope.

foto: Profimeda

Nastavak pročitajte na sledećoj strani  1 / 2 Sledeća ›

Bonus video
KOMENTARI
Inicijalizacija u toku...