PARADISE: 20 najlepših mesta na svetu

Foto: Instagram / beautifuldestinations

Predstavljamo vam impozantna i relativno nepoznata mesta koja oduševljavaju svojom fascinantnom arhitekturom, retkim prirodnim bogastvima, kao i posebnim, živopisnim gradskim vajbom.

Na svetu postoji veliki broj neverovatnih mesta koji predstavljaju prave oaze za odmor, avanture i zabavu.

Ali, ove destinacije se izdvajaju svojim prirodnim lepotama, geografskom poožaju, tradiciji i kulturi ili umetničkim vrednostima, zbog čega su vredne pomena....

Bilo da ste ljubitelj primorskih gradova i opuštanja na plaži ili istraživanja grada, sigurni smo da ćete se oduševiti sledećim mestima: 

Oia, Santorini, Grčka

Sva grčka ostrva su neverovatno lepa, ali na samom vrhu grada Oie pruža se jedan od najlepših pogleda na kristalno plavo Egejsko more. 

foto: Profimedia

Japan

Iako je Japan prelep tokom cele godine, prvih nekoliko nedelja proleća kada drvoredi trešanja počinju da cvetaju i krošnje poprime bele i roze tonove, ova zemlja poprima sasvim drugačije naličje, zbog čega je najbolje posetiti je upravo tada.

foto: Profimedia

Bora Bora, Francuska polinezija

Sa tirkiznim lagunama, koralnim reljefima i bungalovima, ovo ostrvo u Južnom Pacifiku predstavlja pravi mali raj na zemlji. 

foto: Profimedia

Tamil Nadu, Indija

Mnogi turisti putuju u severnu Indiju kako bi videli Mughal palate, ali južna savezna država Tamil Nadu je mesto u kome je pronađeno najviše Hindu hramova, uključujući sveti Sri Ranganathaswamy i kompleks Meenakshi hramova, koji je toliko veliki da ga mnogi doživljavaju kao mini grad. 

foto: Profimedia

Nastavak pročitajte na sledećoj strani  1 / 5 Sledeća ›

Bonus video
KOMENTARI
Inicijalizacija u toku...


Magazin