Welcome to Venice...

Sleep

Unutar raskošne palate koja potiče iz XVII veka nalazi se hotel The Westin Europa&Regina (San Marco 2159), smešten je u samom srcu umetničkog distrikta Calle XXII Marco, okružen je luksuznim radnjama na putu ka trgu Piazza San Marco.

Što u prevodu znači da ćete imati fantastičan pogled na baziliku i okolne građevine. U samom hotelu očekuje vas luksuz dostojan komšiluka, mermer, pliš i tamno drvo inspirisaće vas da ne napuštate hotel.

foto: Instagram (geidiemme)

Play 

Znamo da je teško, ali nemojte podleći tom iskušenju! Venecija nudi sjajne opcije kada je reč o gastronomiji i zabavi. Nezaobilazna adresa na vašoj listi treba da bude Caffè Florian (Piazza San Marco 57) koji posluje još od 1720. godine, što ga čini jedinim od najstarijih na svetu. Večerajte u šarmantnom restoranu Osteria al Mascaron (Calle della Regina 2262) koju obožavaju lokalci.

Uživajte u velikim porcijama domaće paste koje kao da su stvorene da bi se delile. Zaokružite sve posetom starinskoj vinariji Ae Alpi di Dante (Salizzada S. Francesco), radi se autentičnom vinskom baru bacaro, isprobajte vino − Ombra!

Caffe Florian ( Instagram / murphellious)

Kiss

Povedite računa koga vodite u Veneciju, razmislite dobro da li ste stvarno zaljubljeni? Imajte u vidu da se ovde „pao“ čak i najokoreliji neženja George Clooney. Ukratko, legenda kaže da će, ukoliko se poljubite ispod Mosta uzdaha u toku zalaska sunca, vaša veza trajati zauvek! Zvuči dobro?

foto: Instagram Gentlealb 

Welcome to Paris...

Sleep

Kada je reč o hotelima, u Parizu ih imate zaista mnogo. Kad na to dodate i Airbnb izbor, stižemo do bezbroj opcija! Ipak, skoro nijedan vodič ne može da prođe bez preporuke za hotel Plaza Athénée (25 Avenue Montaigne).

Neki klišei postoje, zato što su apsolutno istiniti. Još od 1913. godine ovaj hotel u srcu francuske prestonice jedan je od najluksuznijih i najromantičnijih. Oh, da li treba da vas podsećamo da se upravo u njemu odvija i poslednja epizoda serije Seks i grad? Dovoljno da potrošite ušteđevinu na bezobrazno (seksi) vikend. 

foto: Paris in foru months (Instagram)

Play

Za ovo nam jednostavno nije dovoljan ovaj pasus, niti strana, a čini se da bismo brzo mogli da ispunimo ceo magazin ovim preporukama. Ipak, hajde da se koncentrišemo na zimska ušuškana mesta gde ćete uživati u finoj kafi, zalogajima i vinu (samo pratite Francuze). Kafu popijte u kafeima Boot (19 Rue du Point aux Choux) i La Cafétheque (52 Rue de l'Hôtel de ville).

Večeru od šest sledova rezervišite u restoranu Septime (80 Rue de Charonne), a ne zaboravite da svratite u concept store Merci (111 Boulevard Beazmarchais), neophodna vam je fotka pored fiće i jelke. 

foto: Paris in foru months (Instagram)

Kiss

Pa zato ste i došli, zar ne?! Zašto se onda ne biste malo i zabavili, probajte da rekreirate čuvenu sliku fotografa Roberta Doisneaua The Kiss on the Sidewalk.

On ju je načinio ispred gradske skupštine Hôtel de Ville (Place de l'Hôtel de Ville). Kako biste dobili isti kadar, stanite ispod slova C u natpisu kafea tačno preko puta. Ptičica!

foto: Paris in foru months (Instagram)

Tekst: Jelena Karakaš

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>> http: //www.viber.com/ellesrbija