Možda su pred nama hladni dani, ali naša lista destinacija je u punom sjaju. Zato vam predstavljamo pravo bioskopsko putovanje koje će vas odmah inspirisati da kupite kartu u jednom pravcu!

1. Eat, pray, love

Liz je udata žena koja shvata koliko je nesrećna u svom braku i da je njenom životu pod hitno potrebna velika promena. Nakon bolnog razvoda, ona kreće na putovanje iz snova, kako bi "pronašla" sebe. Prelepi kadrovi su snimani širom sunčanog, živopisnog i nezaboravnog Napulja...

2. Casablanca

Smešten u Kazablanku tokom prvih dana Drugog svetskog rata, film predstavlja neobičnu ljubavnu priču američkog emigranta koji sreće bivšu ljubav, kada počinju da se javljaju nepredvidljive situacije. Predivne lokacije Maroka i velika ljubavna priča koja se odvija u ovom tadašnjem malom lučkom gradu, kao i nezaboravne role Bogarta i Bergmanove su učinile da Casablanca postane i ostane jedna od najromantičnijih filmova u istoriji. Film koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

3. Letters to Juliet

Mlada Amerikanka, Sophie sanja da postane pisac i otputuje u Italiju.. Njen san se ostvaruje i veoma brzo ona korača ulicama Verone, kada sasvim slučajno pronalazi jedno ljubavno pismo koje će doneti sasvim neočekivani obrt situacije. 

4. Midnight in Paris

Holivudski scenarista Gil i njegova verenica Inez, putuju na odmor u romantičan Pariz u kome doživljavaju iskustva koja će im zauvek promeniti život. Gil se totalno zaljubljuje u Grad svetlosti i želi da se sa svojom verenicom preseli u ovaj grad koji mu predstavlja glavnu inspiraciju za pisanje knjige...

5. PS. I love you

Mlada udovica Holly nakon smrti svog muža počinje da dobija pisma od njega, koje je on pripremio pre smrti ne bi li joj pomogao da olakša bol i tugu. Jedan od najromantičnijih filmova svih vremena, "PS. I love you" nam ne prikazuje samo savršenu ljubavnu priču, već i prelepe predele Irske. 

6. Roman Holiday

U ovom filmskom klasiku Audrey Hepburn glumi princezu Ann koja odlučuje da se oslobodi svih iscrpljljujućih službenih dužnosti. Audrey u ovom filmu slavi slobodu i rešava da obiđe svaki delić prelepog Rima. U jednom trenutku sreće Joe, muškarca koji će joj promenti život...

7. Mamma Mia

Zsnovan na mjuziklu „Mamma Mia!, ovaj film nam predstavlja romantičnu avanturu, kada se Dona zaljubljuje u Amerikanca Sema Karmajkla. Divna i emotivna priča sa elementima komedije će vas sprovesti kroz najlepše delove Grčke...

8. The sound of music

Još jedan mjuzikl iz 1965, koji je režirao Robert Wise se temelji na istinitoj priči porodice Fon Trap koja je 1938. pobegla pred nacistima u Sjedinjene Američke Države, gde je nastupala pod nazivom "Trapp Family Singers". The sound of music je kultni film koji će vam najbolje prikazati istorijske događaje toga vremena ali i fantastične predele Austrije.

9. Telma & Louise

Telma je udata za čoveka koji voli da kontroliše svet oko sebe. Zbog velikog pritiska i nezadovoljstva, ona dolazi na ideju zajedno sa konobaricom Luiz da napravi veliku promenu u svom životu i otputuje. Njih dve su isplanirale vikend u prirodi, koji će se pretvoriti u pravu avanturu širom Amerike.

10. Wild

Vođena gubitkom voljene majke, raspadom braka i samodestruktivnim ponašanjem, Šeril Strejd donosi odluku da se vrati na pravi put i počne život ispočetka. Bez velikog iskustva, s teškim rancem ali i jakom voljom, Šeril zacrtava da prepešači Stazu pacifičkih vrhova, jednu od najdužih i najtežih staza u zemlji.

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija