U februaru pre 3 godine, Šveđanka Carin Olsson se preselila iz Stokholma u Pariz s namerom da u francuskoj prestonici ostane samo 4 meseca. U glavnom gradu Švedske je ostavila posao, porodicu i prijatelje ne bi li potražila svoju avanturu u "gradu svetlosti".

(10 izložbi zbog kojih vredi krenuti na put ove godine)

Nakon planirana 4 meseca kada je došlo vreme da se vrati kući, Carin nije se nimalo dvoumila jer bio je dovoljan samo jedan dan u Parizu pa da shvati da je to grad u kom želi da ostane za ceo život! Olsson se tada samo nakratko vratila u Stokholm da završi sve papire oko definitivnog preseljenja u Pariz u kom je redovan stanovnik od januara 2013. godine.

(Kako da budete Parižanka)

Ljubav prema Parizu i njegovim čarobnim mestašcima kao i zavodljivoj atmosferi na koju niko nije imun, Carin svakodnevno deli sa svima nama putem web stranice Paris in Four Months.

Danas je Carin jedna od najpoznatijih i najomiljenijih blogerki i fotografkinja iz Pariza čije postove na blogu, ali i Instagram profil prati nekoliko hiljada ljudi dnevno. Velika popularnost joj je donela i saradnju sa najjačim brendovima kuće kao što su Christian Dior, Gucci, Elie Saab i Carolina Herrera, dok su se njene fotografije (mahom francuskih poslastica) našle na stranicama prestižnih magazina poput Condé Nast Travelera i Bon Appetit Magazina.

(18 načina da city-break turu učinite atraktivnijom i luksuznijom)

Mi danas putujemo upravo u Pariz u kom se proleće budi kao u ni jednoj drugoj prestonici. Uživajte!

Ukoliko ste veliki fan francuske prestonice, jedna blog adresa vas svakodnevno teleportuje na pariske ulice prenoseći i više nego slikovito atmosferu iz ovog prelepog grada...