Volonteri će u subotu 24. maja i nedelju 25. maja na ulazu na festival kod Muzeja savremene umetnost, preuzimati donacije, a svako ko od podneva do 18 časova donese paket pelena u veličini po želji, dobiće dnevnu ulaznicu za festival.

Festival MAD in Belgrade će i sav prihod od ulaznica od prvog dana festivala uplatiti za pomoć nastradalima u poplavama.

Veliki broj muzičara koji nastupaju na festivalu pridružio se apelu za pomoć ugroženima od poplava. Pop diva Neneh Cherry poslala je video poruku kao i reči podrške. „Moje srce je uz sve momke i devojke koji se bore sa suzama, da bi napravili nešto pozitivno nakon ove strašne tragedije koja je zadesila vaše sunarodnike i vašu divnu zemlju. Šaljem vam vibracije ljubavi i isceljenja, i daću sve od sebe da pridobijem što više ljudi da vam pomognu u vašoj akciji za prikupljanje fondova zbog ove nesreće. Šaljem vam svu ljubav sveta!” – napisala je Neneh.

MAD in Belgrade će se održati 24. i 25. maja u parku kod Muzeja savremene umetnosti. Tokom dva dana publici će predstaviti preko 100 izvođača na spektakularno dizajniranim stejdževima, uz najbolje ozvučenje na svetu VERO Funktion-One, lavirint, maske i najznačajniji medij na svetskoj elektronskoj muzičkoj sceni - Boiler Room.

Ulaznice po promotivnoj ceni od 1.200 dinara za jednodnevnu i 2.000 dinara za dvodnevnu ulaznicu su u prodaji na svim prodajnim mestima Eventima u Srbiji i regionu.

Na dugoj listi izvođača su Neneh Cherry, kojoj će ovo biti prva poseta Beogradu,  najbolji svetski DJ na Resident Advisor listi za 2013. godinu Dixon, trojac WhoMadeWho, Tonny Allen, jedan od najcenenijih afričkih bubnjara, i to u sasvim posebnom electro-jazz izdanju, uz pratnju saksofoniste Jimi Tenora, Omar S, zvezda detroitske scene i mnogi drugi.

Humanitarnu akciju prikuplajnja pelena zajednički su organizovali Festival MAD in Belgrade i Fond B92. Sve o festivalu možete saznati na www.madinbelgrade.com.