Opština Krupanj je zbog posledica poplava i klizišta u izuzetno teškoj situaciji, a veliki broj kuća je u potpunosti uništeno. Cilj ove celodnevne akcije je prikupljanje novčane pomoći za opštinu Krupanj. Apelujemo na sve koji su u mogućnosti da pomognu i da na taj način Zrenjanin kao grad pokaže solidarnost svojih građana sa onima kojima je pomoć neophodna.

Tokom celog dana biće organizovana akcija “Kafa solidarnosti” u svim ugostiteljskim objektima BID zone sa vidno istaknutim plakatima “Uključi se: pomozi – Zrenjanin za Krupanj”. Ispijte kafu solidarnosti, a umesto plaćanja računa ubacite svoj prilog u kutije sa obeležjem akcije.

Program ove akcije počinje u 11 časova lutkarskom predstavom „Lutak nevaljalko“ (tekst Jozef Per i Leo Spačil, režija: Jovan Caran).

Od 12:05h Radio Zrenjanin će emitovati program uživo sa Trga Slobode, iz bašte Pozorišnog kluba “Zeleno Zvono”. Svi koji se odazovu pozivu da se priključe ovoj humanitarnoj akciji imaće priliku da se uključe u program. Specijalni gosti emisije, glumci ekipe „Državni posao“ i Igor Brakus.

Od 13 časova na Trgu Slobode u organizaciji neformalne grupe mladih aktivista #ZrUp počinje druženje korisnika društvene mreže Twitter, koji su svesrdno podržali ovu akciju.

Na dramskoj sceni Narodnog pozorišta „Toša Jovanović“ od 20 časova biće izvedena predstava „Realisti“ Jelene Kajgo u režiji Slađane Kilibarde.

U 21čas u Atrijumu Pozorišnog kluba „Zeleno zvono“ koncert će održati beogradski bend Eyesburn, a kao predgrupa nastupiće bend Iskaz i DJ Soya.

Prihod od celokupnog prethodno pomenutog programa ide u humanitarne svrhe za pomoć opštini Krupanj.