U Srbiji godišnje od raka dojke oboli 4.000 žena, a 1.600 ih umre.Međutim rak dojke je u 90 odsto slučajeva izlečiv, ukoliko se otkrije na vreme.

Cilj šetnje je podizanje, menjanje svesti javnosti i edukacija o značaju prevencije raka dojke odlaskom na redovne preglede, kao i stavljanje akcenta na važnost rane dijagnostike ove podmukle i teške bolesti. Okupljanje na Trgu je zakazano tačno u podne, a zvanični program koji počinje u 13 časova vodiće poznata glumica Katarina Radivojević. Nakon Katarininog uvodnog govora prisutnima će se obratiti pokrovitelji i organizatori kampanje Ministarka zdravlja u Vladi Republike Srbije prof. dr. Slavica Đukić Dejanović, Vesna Kovljenić, Nacionalni direktor prodaje kompanije Avon za Srbiju i Crnu Goru i Veran Matić, predsednik Upravnog odbora Fonda B92.

Posle obraćanja zvaničnika šetnja će zvanično početi u 13 časova i 20 minuta. Nakon šetnje svi učesnici se vraćaju na Trg Republike, na kojem u 14 časova i 20 minuta sledi nastavak programa. U nastavku slede gosti iznenađenja, a posebna pažnja biće usmerena na žene koje su pobedile rak dojke, koje će takođe učestvovati u šetnji.

Učesnici šetnje imaće priliku da na specijalno dizajniranom zidu koji će biti postavljen na Trgu Republike, napišu svoje razloge zašto im je potrebno da bitne žene iz njihovog okruženja što duže budu deo njihovog života i tako ih inspirišu da odlaze na redovne preventivne preglede.

Dođite da zajedno podsetimo dame zašto su tako značajne u našimživotima i inspirišemo ih da vode bolju brigu o sopstvenom zdravlju. Dajmo im snagu da se još snažnije bore i inspirišimo ih da menjaju svoj život nabolje. Pruži korak i snažan doprinos u borbi protiv raka dojke! Priključi se šetnji!