Peter Gabriel: 2 sata kvalitetne svirke

Foto: promo

01. 10. 2013.

Svetska pop legenda, Peter Gabriel na koncertu 5. oktobra u Kombank Areni, sviraće više od dva sata, a slobodno vreme provešće u druženju sa poznanicima iz Srbije...

Sa svojim starim bendom koga čine muzičari kao što su basista Tony Levin, gitarista David Rhodes, klavijaturista David Sancious i bubnjar Manu Katche, izvešće sve pesme sa svog najprodavanijeg albuma „So”, ali i veliki broj pesama iz svoje trideset godina duge karijere.

Iako ranije nije bio u Srbiji, Peter Gabriel je upoznat sa našom zemljom: „Znam koliko se u Srbiji ceni muzika. Nadam se da će biti uzbudljivo”,  izjavio je nedavno za naše medije, a kao aktivan borac i organizator nevladinih organizacija za ljudska prava i mir kao i dobitnik prestižnog priznanja Nobelovog komiteta „Čovek Mira“, susretao se i sa istomišljenicima u našoj zemlji: „Kada poštujete prava drugih, vlada mir. Ta rečenica i dalje odzvanja jer toliko je strašnih stvari na svetu. Tona posla na tom polju je pred nama a ja verujem u moć ljudi. Svojevremeno sam kontaktirao i sa vašim Srđom Popovićem koji ima organizaciju za nenasilnu borbu. Kao klinac, bio sam opčinjen Gandijem. Oduvek sam bio protiv nasilja u bilo kom obliku”, dodao je Peter Gabriel.

Svoje slobodno vreme uoči koncerta, Gabriel i njegov bend, iskoristiće za viđanje sa ranijim poznanicima i saradnicima iz Srbije. Poznato je da su u njegovom studiju u Londonu svoje albume snimali muzičari kao što su Zdravko Čolić, Slobodan Trkulja i Gibonni.

Set listu „Back to Front” turneje čini više od 20 pesama, a podeljen je na akustički i deo sa celim bendom:

Akustički deo otvara koncert i na njemu će se naći sledeće pesme:

01 O But
02 Come Talk To Me
03 Shock The Monkey
04 Family Snapshot

Deo sa celim bendom:

05 Digging In The Dirt
06 Secret World
07 The Family And The Fishing Net
08 No Self Control
09 Games Without Frontiers
10 Solsbury Hill
11 Show Yourself - (new song)
12 Red Rain
13 Sledgehammer *
14 Don't Give Up
15 That Voice Again
16 Mercy Street
17 Big Time
18 We Do What We're Told (Milgram's 37)
19 This Is The Picture (Excellent Birds)
20 In Your Eyes

Bis:

21 The Tower That Ate People
22 Biko

Ulaznice za koncert u Kombank Areni, 5. oktobra u prodaji su po cenama od 3500 do 5500 dinara i mogu se naći na svim prodajnim mestima CS Eventima kao i na blagajnama: Kombank Arene, Bilet centra Beograda, Doma omladine, „Ušće” Shopping centra i putem sajtova: www.kombankarena.com i www.eventim.rs


Bonus video
KOMENTARI
Inicijalizacija u toku...