Po prvi put u Srbiji, 31. oktobra 2012. godine, u ekskluzivnoj sali Jugoslovenske kinoteke u Uzun Mirkovoj 1, održaće se renomirana svetska manifestacija dodele nagrada za prepoznatljiv stil -  ELLE Style awards u saradnji sa L’Oreal Paris. Pored dodele nagrada najzapaženijim osobama u oblasti mode, umetnosti, kulture, sporta i biznisa, ova manifestacija predstavljaće centralni deo ovogodišnjeg Belgrade Fashion Week-a.

ELLE Style awards privući će pažnju javnosti glamuroznim crvenim tepihom, kojim će proći najistaknutija lica domaće javne i biznis scene, ali i činjenicom da će upravo ovaj događaj, posle mnogo godina otvoriti vrata renovirane zgrade Jugoslovenske kinoteke.

U okviru manifestacije biće dodeljena priznanja u deset kategorija: najbolji dizajner, najbolji model, nagrade za stil u oblasti filma i pozorišta, muzike, televizije, vizuelne umetnosti, sporta, biznisa, i nagrada za stil – Mladi talenat. Specijalno priznanje, Ikona stila, dodeliće kompanija L’Oreal Paris, generalni sponzor manifestacije.

Voditelji ove jedinstvene svetske manifestacije biće popularna manekenka Tamara Paunović i Jugoslav Pantelić. Nakon dodele priznanja, svi prisutni će imati prilike da uživaju u reviji na kojoj će biti prikazani modeli mladih srpskih dizajnera. Po završetku ove značajne revije koja će predstavljati  svojevrsni presek srpske modne scene, svi će imati priliku da se zabave na ekskluzivnom ELLE party-ju.

Prestižna ELLE priznanja u svetu do sada su poneli najpriznatiji modni dizajneri: Karl Lagerfeld, Stella McCartney, Jil Sander, Marc Jacobs, Dolce & Gabbana, Jonathan Saunders, Vivienne Westwood i mnogi drugi, kao i najveća imena u svetu umetnosti: Nicole Kidman, Kylie Minogue, Cate Blanchett, Colin Firth, Jimi Mistry, Kate Hudson, Natalie Portman, Blake Lively i mnoge druge zvezde. Na poslednjoj dodeli ELLE priznanja u Londonu, titulu ikone stila ponela je Rosie Huntington-Whiteley, Elle Syle priznanje za najbolji  muzički nastup dobila je Florence Welch, a titulu najboljeg britanskog dizajnera Jonathan Saunders.

ELLE Style Awards je ugledna internacionalna modna manifestacija koja je prvi put održana u Londonu 1997. U 2011. godini ELLE Style Awards održan je u 13 svetskih metropola, između ostalog u Londonu, Moskvi, Amsterdamu, Hong-Kongu i Singapuru.

Budite uz ELLE Serbia i pratite ekskluzivne slike sa događaja tokom večeri.