Zanimljiva dvanaestorka iz Portlanda prirediće beogradskoj publici koktel senzualnih pesama iz celog sveta. Sa glavnim ciljem da zabave, izvešće zanimljive aranžmane Ravelovog „Bolera“, pesme iz italijanskog filma iz 1950. „Anna“ i pesme u kojim dominiraju kubanski i brazilski ritmovi pomešani sa svingom.

“Kod nas svi učestvuju u komponovanju i aranžiranju pesama tako da je repertoar veoma širok. U jednom momentu, imate utisak da ste na samba paradi u Rio de Jeneiro a već u sledećem da se nalazite u francuskoj muzičkoj dvorani u 1930. godini. To je pravo urbano muzičko putovanje. Komponujemo dosta ali i uzimamo fenomenalne pesme kao što su „Andalucia“ ili „Amado mio“ iz filma „Gilda“ Rite Hayworth ili „Kikuchiyo to mohshimasu (My name is Kikuchiyo). Zato smo mi pravi muzički arheolozi koji iskopavaju stare snimke i partiture i vraćaju im stari sjaj” – kaže Lauderdejl, glavni “krivac” za Pink Martini.

Sa prvim albumom "Simpatik" (Sympathique) iz 1997. postaju međunarodni fenomen, a sa drugim "Hang on Little Tomato" iz 2004. dospeli su na prvo mesto internet liste najprodavanijih albuma.

Ovaj bend neguje pre svega karakteristične obrade pesama drugih autora, takozvane cover obrade, uz dodavanje citata i referenci iz drugih muzičkih žanrova kao što je klasična kamerna, kubanska, brazilska muzika sa jakim prizvukom pariskih kafea. Ipak, njihova originalna numera Simpatik koju su otpevali na francuskom jeziku i njen refren “Je ne veux pas travailler” (Ne želim da radim), postala je jedan od najvećih senzacija u Francuskoj i nominovana je za pesmu godine.
Upečatljivost grupi daje pevačica Čajna Forbs, svojim nežnim i kristalno jasnim glasom.

Ulaznice po ceni od 1600, 1900, 2200, 2500 i 2900 dinara prodaju se u Beogradskoj areni, Bilet centru Beograda, Card servisu, Eventimu, Shopping centru „Ušće”, knjižarama Delfi i Vulkan, Domu sindikata. Internet prodaja: www.arenabeograd.com, www.tickets.rs, www.eventim.rs.