Kao proizvod saradnje profesora vajarstva na Fakultetu likovnih umetnosti i baletskog studija "Perpetuum dance company" nastale su slike igrača na probi, koje će do 06. decembra biti izložene u Galeriji ULUS-a.

"Prepoznajući i istražujući poimanje živih oblika u kretnji i kroz sva fizička svojstva, umetnik iz Beograda stupa u napet i složen odnos crtačkog pratioca. Njegovi akvarelisani i tušem i perom izvedeni ritmovi, a jednako i brzi potezi stvaranja gvašem su visprena ponuda opažajne razmene i kontrolisanog iskustvo, doslovno i vidljivo za svaki potez", navedeno je u katalogu izložbe.

Nikola Vukosavljević (1946) je redovni profesor za predmete vajanje i crtanje na FLU. Izlagao je na više od 300 kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu, i samostalno izlagao crteže, akvarele, medalje, reljefe i punu plastiku.

Laureat je čak 15 nagrada među kojima su 1971. Nagrada iz Fonda vajara Vladete Petrića, 1972. Nagrada iz Fonda vajara Sretena Stojanovića, 1978. Nagrada za skulpturu na izložbi Crtež i mala plastika, Nagrada Fonda Moša Pijade, Nagrada XIX Oktobarskog salona za skulpturu, 1987. "Zlatno dleto"...