Ova manifestacija ima za cilj da posetiocima približi stvaralaštvo u oblasti vizuelne umetnosti kroz radionice za decu, mlade i odrasle, izložbe, performanse, prezentacije i predavanja.

Svi posetioci Delta City-ja će tokom četiri dana trajanja Kreativne nedelje imati mogućnost učestvovanja u besplatnim, otvorenim radionicama koje vode akademski profesori Pero Art Centra. Kvalitetno osmišljen program radionice koji obuhvata predavanja i praktičan rad, omogućiće posetiocima savremenu i efikasnu edukaciju u sledećim oblastima: keramika, vajanje, ikonopis, slikanje, crtanje, vitraž, modni dizajn, decoupage. Za najmlađe posetioce organizatori su pripremili smo multimedijalne radionice koje obuhvataju  spektar različitih likovnih i primenjenih aktivnosti. Radionice će se održavati svakog dana od 15-21h. Prijavljivanje za radionice poželjno je na broj 061 5555 404.

Kreativna nedelja obuhvatiće izložbu radova polaznika programa Pero Art Centra, realizovanih u saradnji sa Sekretarijatom za sport i omladinu  grada Beograda i Gradskom opštinom Vračar. Izložba fotografija, slika, odevnih i ukrasnih predmeta biće svečano otvorena u prisustvu gradskih zvaničnika u utorak, 8. novembra u 18 časova. Izložbu će upotpuniti radovi umetnika koji rade pri Pero Art Centru.

Gosti Kreativne nedelje su studenti Fakulteta za umetnost i dizajn univerziteta Megatrend, poznati umetnici, recikažni centar Recan i specijalni gosti iznenađenja.