Serija u produkciji Telekoma Srbija i Filma Danas, na male ekrane ponovo će vratiti uzbudljivu akciju isprepletanu sa već zamršenim životima agenata tajne službe i kompleksnim političkim previranjima. Novih 12 epizoda premijerno će se emitovati svakog vikenda na Superstar kanalu, a nedelju dana kasnije i reprizno na televiziji Pink. 

U drugoj sezoni priča se nastavlja nekoliko meseci nakon završetka prethodne. Ovoga puta glavna tema je internet, sajber-kriminal i uticaj društvenih mreža na javno mnjenje. Kao i u prethodnoj sezoni, mnogo pažnje je posvećeno i ličnim dilemama junaka koji svakodnevno prolaze kroz neočekivane i dramatične situacije.

„’Državni službenik’ je velikom brzinom osvojio naklonost gledalaca i zadao nove standarde u domaćem televizijskom sadržaju. Kvalitet serije i njena popularnost širom regiona predstavljaju potvrdu da projekti u produkciji Telekoma Srbija sasvim ravnopravno mogu da pariraju velikim svetskim TV hitovima. Uveren sam da će druga sezona opravdati sva očekivanja i nadmašiti popularnost koju je prethodna imala“, izjavio je Vladimir Lučić, koordinator za internet i multimediju Telekom Srbija grupe.

Ko-kreator i scenarista serije ponovo je Dimitrije Vojnov dok režiju za novu sezonu potpisuje već uigrani dvojac Miroslav Lekić i Ivan Živković.  Snimanje koje je trajalo skoro četiri meseca, bilo je glumački i tehnički veoma zahtevno, a ekipa serije ponosna je na ono što su uradili. 

„Pred vama je nova sezona ’Državnog službenika’. Veoma smo zadovoljni obavljenim poslom i saradnjom sa Telekomom Srbija. Serija ima nova glumačka pojačanja, mnogo akcije i verujemo da će publika to prepoznati. Dodirnut je svet i tematika koja do sada nije obrađivana u domaćim serijama. Kao i naši glavni junaci, uvek treba da budemo korak ispred“ izjavio je Maksa Ćatović, producent serije.

Sjajnoj glumačkoj ekipi koju čine Milan Marić, Nebojša Dugalić, Žarko Laušević, Nenad Jezdić, Aleksandar Berček, Vaja Dujović, Milena Radulović, Marta Bjelica, Ljubomir Bulajić i mnogi drugi, u novoj sezoni pridružuju se između ostalih i Petar Benčina, Nikola Rakočević, Aljoša Vučković, Tanasije Uzunović i Irfan Mensur. Svi zajedno uspeli su maestralno da dočaraju priču punu preokreta, senzacionalnih akcija i neočekivanih žrtava.

„Odnosi među akterima u novoj sezoni su nastavili da se razvijaju, a radnja i likovi da se usložnjavaju i produbljuju. Cela ekipa se iskreno posvetila radu na seriji i mislim da svi zajedno sa mnom dele ogromno uzbuđenje da vidimo finalni rezultat onoga što smo uradili i čujemo reakcije publike“, izjavio je glumac Milan Marić koji tumači jednog od glavnih likova, agenta Lazara.

U novoj sezoni gledaoce očekuje napeta drama i akcija sa dosta specijalnih efekata, eksplozija i pirotehnike. Priča postaje još zamršenija kada se pridodaju dramatični zapleti kao posledica aktivnosti inostranih sila tokom vanrednih parlamentarnih izbora u zemlji. Bivši i sadašnji agenti Službe suočiće se sa iznenadnim usponom pro-ruske partije, smrću nekadašnjih rukovodioca pod sumnjivim okolnostima, kao i opštom opasnosti po građane i državu. Da li će i ovoga puta glavni junaci uspeti da očuvaju njenu bezbednost? I po koju cenu?

Serija „Državni službenik“ emitovaće se premijerno svake subote i nedelje od 21 čas na kanalu TV Superstar koji mogu pratiti korisnici mts TV-a, kablovskog operatora Supernova i satelitske televizije m:SAT TV, kao i korisnici u regionu preko m:tel-a CG i BiH i širom sveta preko GO4TV.  

U subotu, 10. oktobra, u 21 čas na Superstar TV počinje dugoočekivana druga sezona kriminalističke TV serije Predraga Gage Antonijevića - „Državni službenik“.