Pozivamo sve građane Srbije: porodice, parove, prijatelje, kolege i sve ljude dobre volje da se uključe, zasade drvo i daju lični doprinos da Srbiju učinimo zelenijom, zdravijom i perspektivnijom zemljom.

Šta treba da uradite?

Pratite objave na Zasadidrvo.rs, gde ćete naći sve informacije u vezi sa organizacijom sadnje, a krajem svakog meseca objavljivaćemo spiskove lokacija za naredni mesec. Svi koji žele da se uključe treba da pronađu svoju opštinu i prate uputstva kako bi se prijavili na vreme. Zbog aktuelne zdravstvene situacije, ove godine sadimo na većem broju lokacija s manjim brojem volontera.

Akciju „Zasadi drvo“ su tokom prethodne godine pokrenuli Adrija medija grupa i kompanija dm drogerie markt sa institucionalnim partnerima: Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede - Uprava šume, JP „Srbijašume“, JP „Vojvodinašume“, Pokretom Gorana Srbije, Privrednom komorom Srbije i Botaničkom baštom „Jevremovac“.

Zahvaljujući građanima volonterima, postignut je svojevrstan rekord masovne radne akcije pošumljavanja u Srbiji: samo u jednom danu posađeno je preko 51.000 novih stabala. Ove godine institucionalnu podršku projektu dali su i Šumarski fakultet u Beogradu i Šumarska škola Kraljevo.

Sve akcije sadnje biće organizovane u skladu sa aktuelnom epidemiološkom situacijom i zvaničnim preporukama.