Bilo bi idealno kada bismo svaki put kada nam je kosa neposlušna (što ume da se dogodi praktično svakog jutra) mogli da otrčimo kod frizera i nakon pola sata krenemo u dan sa besprekornom frizurom na glavi.

Međutim, stvarnost nas demantuje. Moramo da se snalazimo sami, a važnost dobro stilizovane kose poznata je svakoj devojci od stila.

Koliko je moć lepo uređene frizure važna za pojavu žene, možda najbolje govori čuvena izjava, ništa manje čuvene Joan Crawford. "Smatram da je pored talenta, najvažnija stvar koju žena može da poseduje - njen frizer".

Ipak, kao što smo lepo zaključili na početku - frizer nam jednostavno nije dostupan kad god pucnemo prstima, zato pribegavamo samostalnim metodama stilizovanja kose u kućnim uslovima, koje nažalost uglavnom kao rezultat nemaju ono što smo zamislili.

Povrh svega toga, uređaji koje koristimo za stilizovanje kose, a kojima ne možemo da odolimo, ne bismo li frizuru doveli u red, neminovno oštećuju vlas, zbog čega kosa sve ukupno izgleda lošije. Te na kraju (ili početku) dana i odbija saradnju.

Ovog leta odlučili smo tome da stanemo na kraj. Pored pravilne nege kose, za dobru frizuru neophodno je ono što svaki profesionalni frizer poseduje u salonu: kvalitetne uređaje bez kojih je dobro stilizovanje kose neizvodivo. 

Kada pominjemo negu većina nas automatski pomišlja na pakovanja i balzame za kosu, te posebne tretmane zasnovane na sličnom princpu nege, koje možete da dobijete u salonu.

Istražili smo koji proizvodi mogu da nam ponude rezultat koji želimo da postignemo, te šta je to što nam je na ovom polju predstavila moderna tehnologija.

Sve što nam je trebalo našli smo u proizvodima marke Philips.

Krenućemo od našeg favorita - automatskog uvijača. U pitanju je onaj pod nazivom Moisture Protect. Ovaj model, ističe se prvenstveno svojim modernim i inovativnim dizajnom koji omogućava značajno lakše uvijanje kose.

Foto: @envycroatia

Ne morate da držite uvijač sa dve ruke, da namotavate kosu, te da pazite sve vreme da se ne opečete - dizajn je prilagođen držanju uvijača na taj način da vas štiti od mogućih nezgoda (opektina), vertikalna drška i otvoreni dizajn prate prirodan smer kose.

3 postavke toplote, 3 postavke vremena i 3 postavke smera uvijanja što čini ukupno 27 kombinacija za uvijanje kose.

Jedna od omiljenih stavki nam je deo koji je zaslužan za zaštitu i negu kose:  MoistureProtect  koji prilagođava temperaturu vašoj kosi i na taj način zadržava njenu prirodnu vlažnost. Zapravo, ono što tačno radi jeste to da meri i prilagođava zadatu temperaturu, tako da ne dođe do pregrevanja kose i njenog isušivanja. Tu je i zaštitna keramička obloga obogaćena keratinom.

Druga po redu, ali ništa manje omiljena stavka jeste ona da je vaše samo da ubacite pramen kose u uvijač i više ne razmišljate, on sve radi za vas.

Ističe se i brzina kao važna stavka automatsko isključivanje, te kreiranje lokne za 30 sekundi. Zahvaljujući inovativnom dizajnu duža cev za oblikovanje kose može da oblikuje 2x više kose u jednom potezu.

Presa sa Philips potpisom poseduje takođe izuzetne karakteristike. U pitanju je model pod nazivom MoistureProtect, a ovo je ono po čemu se ova fenomenalana frizerska latka izdvaja:

Foto: @envycroatia

3 digitalne postavke temperature

Plutajuće ploče obložene titanijumom - štite od oštećenja i lomljenja kose

Zagreva se za samo 15 sekudni

Regeneracija jonima

MoistureProtect senzor - prilagođava temperaturu radi zadržavanja prirodne vlažnosti kose

Automatsko isključivanje

Dugmence za zaključavanje prese

Zgodna torbica za lako prenošenje/čuvanje.

Svaki frizer će vam istaći važnost dobrog fena pri oblikovanju kose, bilo da je ona duga ili kratka. Nažalost, često feniranje dovodi do isušivanja kose, zbog čega mnogi od nas pribegavaju prirodnom načinu sušenja kose - a to mahom podrzumeva neminovnu neposlušnost kose, kada pokušavamo da je ukrotimo.

Foto: @envycroatia

Konačno možete da fenirate kosu bez griže savesti da ćete je oštetiti i isušiti. Philipsje kreirao model fena pod nazivom MoistureProtect i jedna od njegovih vodećih funkcija jeste ta što uz pomoć MoistureProtect senzor koristi infracrvenu tehnologiju za stalno dijagnostifikovanje nivoa vlage u kosi i automatski prilagođava temperaturu koja će održati prirodnu hidrataciju. 

Imopozantni su i  rezultati istraživanja koji pokazuju zaštitu vlažnosti do 85% nakon 5 minuta sušenja kose ovim modelom fena sa Philips potpisom.

Tu je i inovacija pod nazivom ThermoProtect za optimalnu konstantnu temperaturu sušenja. Dobija se isti snažan protok vazduha i brzi rezultati, ali na mnogo nežniji način.

Posebno se izdvajaju i sledeće stavke: 

6 postavki brzine i toplote

Cool shot funkcija koja je bitna na kraju sušenja kose kako bi se “zatvorila” dlaka

Regeneracija jonima

Usmerivači za oblikovanje i volumen

Moramo se osvrnuti i na dizajn MoistureProtect fena, biserno bela i roze boja uklopiće se i kao deo aksesora na svakom toaletnom stočiću.