Kao i u prethodnim ciklusima, od ukupno 40 predloženih, 20 škola sa najvećim brojem glasova dobiće sredstva za opremanje kabineta, čime će Telekom Srbija omogućiti neophodne uslove učenicima da unaprede svoje znanje uz digitalizovano izvođenje nastave. Na taj način, Telekom Srbija je u prethodim ciklusima opremio već 60 škola širom Srbije.

Glasanje je počelo 26. juna u 12 časova i trajaće do 5. jula u podne, nakon čega će biti proglašene škole koje su dobile vredne donacije. Telekom Srbija poziva sve korisnike društvene mreže Fejsbuk da posete zvaničnu mts stranicu i svojim glasovima odaberu škole kojima će biti opremljeni informatički kabineti. 

Pravo učešća imaju svi korisnici društvene mreže Fejsbuk sa boravištem u Republici Srbiji, koji su lajkovali Fejsbuk stranicu mts Tvoj svet. Kako bi osnovci u svim krajevima Srbije podjednako imali pristup novoj računarskoj opremi, škole su podeljene u četiri geografske oblasti iz kojih će po 5 škola sa najvećim brojem glasova dobiti računarski kabinet. Svaki korisnik dnevno može da glasa za po jednu školu iz svake geografske oblasti, odnosno da dodeli ukupno četiri svoja glasa. Nakon isteka perioda od 24 sata, korisnik ima pravo da ponovo pristupi aplikaciji i glasa. 

Ulaganje kompanije u obrazovanje i akcija „Stvaramo znanje“, koja se po četvrti put realizuje pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete, od ove godine dobijaju još veći značaj s obzirom na to da od septembra učenike prvog razreda osnovih škola u Srbiji očekuje novi nastavni predmet pod nazivom „Digitalni svet“, koji će im uz upotrebu računara pružiti osnovna znanja iz te oblasti.

Projekat „Stvaramo znanje“ realizuje se u okviru krovnog programa „Pokrećemo pokretače“ koji Telekom Srbija već godinama sprovodi u cilju osnaživanja institucija i pojedinaca da u svom okruženju pokreću pozitivne promene i motivišu druge da krenu tim putem.