Trag fondacija objavljuje početak konkursa za trinaestu VIRTUS nagradu za filantropiju. Cilj ove prestižne nagrade je da prepozna i istakne kompanije, mala i srednja preduzeća i pojedince koji su tokom prethodne godine podržali inicijative za opšte dobro na najdugoročniji i najefektniji način. VIRTUS nagrada za 2019. dodeljuje se uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) u okviru Projekta za unapređenje okvira za davanje, Evropske unije i Balkanskog fonda za demokratiju.

„Kroz VIRTUS nagradu, Trag fondacija poslednjih 13 godina uspešno doprinosi razvoju filantropije u našoj zemlji, ohrabrujući veliki broj kompanija i pojedinaca da učestvuju u programima i inicijativama za javno dobro. Iako imaju ograničena sredstva, poslovni sektor i građani učestvuju u velikom broju filantropskih aktivnosti i njihova podrška svake godine raste. Posebno nas raduje to što je svest o važnosti davanja veoma raširena među mlađom populacijom do 30 godina, tako da nam je namera da ove primere dobre prakse posebno istaknemo i podstaknemo“, izjavila je Marija Mitrović, direktorka za filantropiju i partnerstva Trag fondacije, i dodala: „Pozivamo sve građane i građanke, neprofitne organizacije, medije, PR i marketinške agencije, kao i kompanije i preduzeća da nominuju kandidate za VIRTUS nagradu za filantropiju. Naša želja je da otkrijemo dobra dela i nadamo se da ćemo ove godine pronaći i nagraditi što veći broj.“

VIRTUS nagradaza 2019. godinu biće dodeljena u 5 glavnih kategorija: Glavna nagrada za doprinos kompanije na nacionalnom nivou, Nagrada za doprinos lokalnoj zajednici u kojoj kompanija posluje, Nagrada za malo i srednje preduzeće, Nagrada za dugoročno partnerstvo između poslovnog i neprofitnog sektora, kao i Nagrada za individualni doprinos filantropiji.

Poziv za prijave biće otvoren od 15. januara i trajaće do 20. februara 2020. godine. Više informacija o prijavi i nagradi možete naći na sledećem linku: www.tragfondacija.org/virtus-nagrada.