Od kada su se Olga i Rnjo vratili da žive na Luštici, on je napustio poslove sa Sikimom i Ćuntom. Odbija da radi za njih, jer je shvatio da to nije njegov svet i da će zauvek izgubiti Olgu ako ostane u njemu. Od kada je napustila Perišu u Beogradu, Olga ne razgovara sa njim jer ne može da mu oprosti što joj nije rekao istinu o događaju posle kojeg je njena majka nestala. Periša ne može da podnese takav gubitak kćerkinog poverenja i pokušava da joj se približi. Odlazi na Rnjov novi posao u Porto Montenegro i zamoli ga za pomoć, da utiče na Olgu da se pomire. Poštovanje i bliskost nije lako steći. Periša čini i naredni korak, odlazi u Rnjovu kuću, kaže Olgi da se tu rodila i da ne može da ode dok joj ne ispriča šta se sve desilo. Uz Rnjovu podršku, Olga polazi sa ocem da čuje njegovu priču. 

Dok je vozi na mesto nesreće, Periša ispriča Olgi da je Svetlana odmah nakon nesreće htela da zove policiju, ali da ju je on sprečio i poslao za Beograd. Saznajemo da je Periša u najboljoj nameri hteo da se prijavi policiji umesto Svetlane, da je potražio pomoć od Ćaleta, ali da ga je Ćale odgovorio od te ideje jer tako neće pomoći svom detetu, a mrtve ne može da vrati. Periša u očaju pristaje na Ćaletovo rešenje: upoznaje Jelenu, ženu koja je spremna da se prijavi policiji i ode u zatvor umesto Svetlane, za veliki novac koji je Periša pozajmio od Milutina. Olga se seća prvog trenutka kada ju je otac slagao: onda kad se vratio kući i doneo bele patike koje mu je Olga naručila neposredno pre nesreće. Tada joj je Periša rekao da je sve u redu, da se Svetlani slošilo i da je ostala par dana na ispitivanju kod lekara. U tom trenutku Periša nije ni slutio da Svetlana neće moći da živi u toj laži i da će svi događaji koji će uslediti biti nastavak velike drame i tragedije. 

Periša odvodi Olgu do kuće Jelene, žene koja će se zbog muža Moma i egzistencije svoje dece žrtvovati i otići u zatvor umesto Svetlane. Periša iskreno priča Olgi kako su u dvorištu uvežbavali ono što će biti Jelenin iskaz u policiji. Potom odvodi Olgu na mesto nesreće i priznaje da je Svetlana sve htela ranije da joj kaže, ali da je on bio protiv toga, misleći da je tako najbolje za Olgu. Kad sazna celu istinu, Olga konačno oprašta ocu. Na neki način Periša je vratio dug svojoj Olgi, u vidu istine.

Ali Perišu čeka novi zadatak: rešenje problema novačanog duga. Prikupio je pola iznosa koji odnosi Milutinu, ali surovi Milutin ne želi više da ga čeka i traži da ga Periša primi kao partnera u Fortici. Takođe, Mariška podseća Perišu da postoji još jedan “dug”, prema Đorđu, koji ne zna istinu. Periša tu muku oćuti.

Na Nemilom mjestu, Đorđa kćerka Eva navodi do mesta na kojem je ispala ogrlica Zeji, kad je skočio sa litice. Đorđe odnosi ogrlicu Popu i kaže mu da prvo sebi mora da oprosti, da bi mogao da oprosti i drugima. Đorđe izgleda kao novi čovek jer se suočio sa sobom, ili bar misli da je to dovoljno…

Nove epizode serije „Dug moru“ premijerno se prikazuju nedeljom od 21 čas na Superstar TV kanalu koji mogu pratiti korisnici mts TV-a, kablovskog operatora Supernova i satelitske televizije m:SAT tv, kao i korisnici u regionu preko m:tel-a CG i BiH i širom sveta preko GO4TV.