Beogradska filharmonija i šef-dirigent Gabrijel Felc, spremaju se za veliki spektakl – “Dizni Fantaziju uživo“ koju će izvesti na besplatnom koncertu zakazanom za 23. Jun 2019. godine.

Na čuvenom muzičkom pikniku kod Ušća, u novobeogradskom bloku 13, sve generacije će uživati u najlepšem animiranom koncertu svih vremena, a Beogradska filharmonija otkriva koje će to čuvene numere klasične muzike uživo izvoditi ispod velikog ekrana.

Senzacionalna produkcija “Dizni Fantazija uživo” predstavlja kompilaciju originalnog filma Volta Diznija iz 1940. godine „Fantazija“ i filma „Fantazija 2000“, zvanično nikada prikazanog na našim prostorima. Tako će koncert otvoriti zvuci iz čuvene Pete simfonija L. van Betovena i to iz “Fantazije 2000”, odmah za njom slede delovi iz originalnog Diznijevog filma uz “Pastoralnu simfoniju” istog kompozitora, segment iz  “Krcka Oraščića” P.I.Čajkovskog i, posebna poslastica – “Mesečina” K.Debisija uz animiranu sekvencu koja je izostavljena iz originalne Fantazije 1940.

Potom će Filharmonija odsvirati “Žar pticu” I. Stravinskog uz jedinstvenu animaciju iz Fantazije 2000, zatim antologijski “Ples časovnika”, A. Ponkijelija i “Čarobnjakovog šegrta”, P. Dikaa, uz čuvenu borbu Mikija Mausa i metle – koji je “krivac” za nastanak ovog dugometražnog remek dela. Koncert će u finale uvesti prizori iz nove verzije Fantazije uz kompozicije „Sjaj i raskoš” (E. Elgar), “Rimske pinije” (O.Respigi) kao i “Karneval životinja” (K.Sen-Sansa).

Na trećem koncertu na otvorenom Beogradske filharmonije očekuje se 50 000 ljudi iz celog regiona. Koncert počinje u 20.30, a kapije za početak piknika biće otvorene tri sata ranije.

Ulaz je, kao i do sada, slobodan.

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/