Istraživanja su pokazala da polifenoli pronađeni u namirnicama kao što su zeleni čaj, crno grožđe, borovnice i začini kao kurkuma, imaju efekat smanjivanja procenta masnog tkiva i smanjenje gojaznosti. Sve ove namirnice značajni su izvori polifenola.

Danas pouzdano znamo da polifenoli ubrzavaju proces topljenja masti i direktno deluju na proces stvaranja energije u mišićima.

Ubrzanje metabolizma smanjuje pojavu gojaznosti.

S druge strane, obilje kalorija bez polifenola je sigurna formula gojenja.

Zato, kada preterujemo u kalorijama, preterujmo i u polifenolima!

(Šta omiljeno vino otkriva o vama?)

Dakle, nije mit kada se kaže da povećan unos voća i povrća predstavlja prvi korak ka vraćanju figure i lepog mladalačkog izgleda.

Koje namirnice imaju najviše polifenola?

Najpoznatiji izvori polifenola su u crvenom vinu, kakaou, crnoj čokoladi, bobičastom voću, začinima i začinskom bilju.

Više možete da saznate na sledećem sajtu http://polifenoli.rs/.

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/