Konkurs se zatvara 01. jula 2016,  kada nastupa preselekciona faza u kojoj članovi borda Foundcenter Investment Berlin pristupaju analizi prijavljenih projekata. Bord čine eksperti različitih profesija: dr Markus Guba, Christian-Alexander Vry, Dejan Jocić, Daniel Schenk, Lothar Eckstein, Michael Walser.

Do sada je pristiglo preko 480 projekata i ideja iz oblasti informacione tehnologije, agrikulture, umetnosti i dizajna, medicinske tehnologije i ostalih sfera ljudskog delovanja, i ukoliko imate ideju koja ima potencijal za širenje na medjunarodno tržiste prijavite se putem sajta www.foundcenter.com

Možda je upravo vaša ideja ona koja će u septembru dobiti priliku za investiciju do 1.000.000 evra kada će se svi oni čije ideje prodju u veliko finale predstaviti direktno bordu nemačkih investitora Foundcenter Investment-a.

“CATCH” Pitch Challenge je prvi događaj nemačkog investicionog fonda Foundcenter Investment koji uspešno posluje u Berlinu i Los Anđelesu, a od nedavno je otvorio sedište za jugoistočnu Evropu u Beogradu. Ukupni fond za investicije je 100.000.000 evra, a cilj je da doprinese jačanju preduzetničkog duha i podstakne razvoj kreativnosti i inovacija, kao i da doprinese razvoju projekata i već postojećih biznisa čiji potencijal prevazilazi lokalno tržište. Kao katalizator inovativnog preuzetništva, Foundcenter Investment ne obezbeđuje samo investicije, već je ujedno i tzv. „company builder“ - pruža sve elemente potrebne jednoj kompaniji: tim, kapital, biznis model i razvoj koji vodi do uspeha na internacionalnom nivou.

“ Inovacija treba da bude kao četkica za zube, da je svi ljudi koriste dva puta dnevno. Druga mogućnost je da bude rešenje nekog važnog svetskog problema. Ne treba smišljati inovaciju polazeći od zarade. Izumitelj automobile nije razmišljao koliko će profitirati, već kako da promeni transport ljudi.” Lothar Eckstein, član borda Foundcenter Investment...


CATCH Teaser from Antagonist on Vimeo.

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>> http: //www.viber.com/ellesrbija