U okviru izložbe prikazane su 23 najbolje fotografije pristigle tokom foto konkursa „Neprocenjivi trenutak“ koji su organizovale kompanija MasterCard i časopis National Geographic Srbija. Ova foto izložba je poklon Beogradu i ukrašavaće čuveno šetalište tokom novogodišnjih i božićnjih praznika, sve do 23. januara 2015. godine.

Foto konkurs „Neprocenjivi trenutak“ pod pokroviteljstvom kompanije MasterCard organizovan je na Fejsbuk stranici National Geographic Srbija časopisa. Od preko 400 fotografija koje su prijavljene za učešće na foto konkursu, stručni žiri je odabrao dve najbolje, dok je treća nagrada pripala autoru fotografije sa najvećim brojem glasova publike.

Pobednik foto konkursa je Vlada Marinković i on je kao nagradu dobio vikend putovanje u Pariz za dve osobe i foto-aparat Canon EOS 60D, kao i godišnju pretplatu na časopis National Geographic Srbija. Autor drugoplasirane fotografije, Zoran Nikolić, nagrađen je foto-aparatom Canon DSLR EOS M i pretplatom na časopis, dok je Uroš Mirković, autor najbolje fotografije po izboru publike, nagrađen foto-aparatom Canon DSLR EOS 1100D. Nagrade su uručene pobednicima na događaju povodom proglašenja pobednika foto konkursa u petak, 12. decembra u restoranu „Redakcija“, a nagrade su uručili Artur Turemka, izvršni direktor kompanije MasterCard za tržišta Balkana, i

Igor Rill, glavni urednik časopisa National Geographic Srbija. Oni su izrazili zadovoljstvo zbog uspešne saradnje i Turemka je dodao:

„Ideja ovog foto takmičenja bila je da pozovemo ljude da podele svoje jedinstvene i dragocene trenutke koje su ovekovečili na fotografiji. Primili smo puno fantastičnih fotografija i bilo je teško odabrati najbolje. Uz pomoć stručnjaka iz časopisa National Geographic Srbija, odabrali smo one fotografije koje ćemo podeliti sa građanima Beograda i njihovim posetiocima tokom predstojećih praznika.“

Takođe, prvoplasiranih 12 fotografija po izboru strućnog žirija naći će se na National Geographic kalendaru za 2015. godinu, koji će se naći na kioscima 6. februara 2015. godine, uz jubilarni 100. broj srpskog izdanja ovoj prestižnog časopisa.

Autori čije su fotografije izložene su: Uroš Mirković, Zoran Nikolić, Vladimir Marinković, Dimitrije Djurdjević, Dušan Milak, Goran Čakmazović, Goran Popović, Igor Andrić, Igor Sinkov, Jasna Petrović, Jovana Jovanović, Ljubiša Milisavljević, Vanja Bejin, Marko Raković, Milan Surbatović, Milica Vukelić, Mina Delić, Predrag Filipović, Predrag Kostin, Saša Davidović, Stefan Drča, Valentina Obradović, Vanja Keser i Želimir Jurik.

O kompaniji MasterCard

Kompanija MasterCard (NYSE: MA), www.mastercard.com, je tehnološka kompanija koja posluje u okviru svetske platne industrije. Predstavljamo najbržu platnu mrežu na svetu koja povezuje vlasnike kartica, finansijske institucije, prodavce, javne uprave i poslovne subjekate u preko 210 zemalja i teritorija. Proizvodi i rešenja koja nudi kompanija MasterCard čine svakodnevne trgovačke aktivnosti - kao što su kupovina, putovanje, poslovanje i upravljanje finansijama - jednostavnijim, bezbednijim i efikasnijim za sve. Pratite nas putem Tvitera @MasterCardNews, ili nam se priključite u razgovoru na našem blogu Cashless Pioneers Blog i prijavite se za najnovije vesti na Engagement Bureau.