Završena akcija National Geographica i VodaVode: Otopila se kocka leda!

foto: Promo

09. 12. 2014.

Ledena kocka teška više od tri tone otopila se za samo četiri dana!

Za samo četiri dana od postavljanja, otopila se više od tri tone teška National Geographic i VodaVoda ledena kocka koja je bila izložena na platou ispred Ušće Shopping Centra.  

Ovu atraktivnu akciju sprovodili su National Geographic Srbija i kompanija VodaVoda, sa željom da skrenu pažnju javnosti na klimatske promene koje ugrožavaju celu planetu.

Ledena kocka otopila se za tačno 4 dana, 5 sati, 27 minuta i 45 sekundi, a pošiljalac mejla koji je bio najprecizniji u proceni vremena potrebnom za otapanje Ledene kocke biće nagrađen vrednim poklonom koji daruje VodaVoda.

Vremenske prilike tokom četiri dana otapanja bile su raznolike, a Ledena kocka odolevala je temperaturama u razmaku od -1 do 8 stepeni. Bržem topljenju kocke doprinela je i kiša koja je padala tokom subote i nedelje.  

Organizatori se nadaju da je akcija građanima donela nova saznanja i da će u budućnosti biti ulagani veći napori u očuvanje planete. Istovremeno, Ledena kocka je pokazatelj da se na temperature ne može uticati, ali da se globalno zagrevanje može usporiti ukoliko čovečanstvo počne da preduzima adekvatne korake.

 


Bonus video
KOMENTARI
Inicijalizacija u toku...