Tokom festivala hrane Mikser Design Food, koji je održan 23. novembra, posetioci su uz pomoć poznatog kuvara Filipa Ćirića naučili da kreiraju neobične Patelina Vege kanapee. Raznovrsni sastojci, poput tartufa, susamove soli, džema od luka, jestivog cveća, ali i različitih hrskavih podloga, naglasili su specifičan ukus četiri nova namaza od povrća koje je lansirala kompanija Neoplanta.

Svoj izuzetan talenat pokazali su i predstavnici brojnih redakcija u okviru Duela novinara, koji su sve prisutne oduševili svojim umećem i inovativnim pristupom kombinovanju namirnica i serviranju neobičnih zalogaja.Odlukom kuvara Filipa Ćirića i uz malo sreće, pobedila je ekipa koju su činili predstavnici Stvar ukusa (http://www.stvarukusa.rs/).

Posetioci su posebno uživali u aktivnosti pogađanja namaza od kojih su napravljeni kanapei, kao i točku ukusa čijim su okretanjem dobijali svoju jedinstvenu kombinaciju sastojaka

-Drago mi je što se ukazala ovako zanimljiva prilika za saradnju, i to baš u okviru festivala koji je jedinstven po svom konceptu i edukativnom sadržaju. Moj glavi cilj je da pokažem svim zainteresovanima kako da naprave zalogaje za pamćenje, uz pomoć malih trikova kojima me je naučila dugogodišnja praksa, i da im prenesem praktične savete kako kombinovati naizgled nespojivo, istakao je Ćirić.