Jedinstveni događaj u regionu, CoffeeFest će se održati ove godine u Beogradu, 26. i 27. septembra, u ulici Ušće, u neposrednoj blizini Ušće Šoping Centra. Slogan „Taman kad ste mislili da znate sve o kafi...“ najavljuje uzbudljiv festival. Uživaoci će imati priliku da se upoznaju sa novim trendovima i načinima pripreme kafe i čaja, kao i da uživaju u ukusima omiljenih napitaka.

Svi oni koju u petak i subotu donesu aktuelan broj magazina Story ili Lisa, imaju besplatan ulazak na festival.

“Ne postoji napitak koji predstavlja kulturološki pečat jedne kulture kao što su kafa i čaj. Samo pređite granicu dve zemlje i doživite razlike u obliku, spremanju i načinu konzumiranja ovih napitaka. CoffeeFest je unikatno mesto gde se mnogi načini, navike i novi trendovi sreću i predstavljaju – pravi raj za sve koji vole kafu i čaj”, rekao je Prof Danilo Golijanin, Oivivio Consulting Services.

U dva šatora, posetioce očekuju izlagači iz svih sfera kafe - od tradicionalne „turske“, preko espresa, kafa sa poreklom i drugih. Posetioci će naučiti kako kafa raste, i koji put prelazi od zrna do šoljice, a stabljiku ove interesantne biljke moći će i da dobiju na Doncafe štandu. Grand kafa upriličiće interesantan program na svom štandu poput koncerta Lene Kovačević i predstave „Na kafi sa kneginjom Ljubicom“. Svi oni koji žele da postanu eksperti za kafu, moći će da prisustvuju predavanju i obuci kako da pripreme i uživaju u savršenoj šoljici espresa, a profesionalci će zanat peći na profesionalnoj obuci barista. U Tehnomanija Testing & Tasting zoni posetioci će moći da isprobaju različite aparate i metode pripreme kafe, i odaberu savršen aparat za kuću ili kancelariju.

Dok uživaju u šolji svog omiljenog napitka, posetioci će se zabavljati u Chil zoni u kojoj će se smenjivati muzički nastupi, projekcije filmova, kao i razne prezentacije. Nenad Veljković će pokazati kako se kuva sa kafom u 24 kitchen kuvarskom šouu, Java Coffee će zagolicati maštu posetilaca raznolikim ukusima kafa sa egzotičnih destinacija, a English Pot će predstaviti englesku tradiciju i kulturu koja prati ispijanje čaja. Za najmlađe, tu je Sekopak edukativna predstava, a za najmlađe bez roditeljskog staranja humanitarni šou Kafa sa poznatima.

Kakve sve kreacije mogu da nastanu od šoljice espresa demonstriraće najbolji baristi na štandovima Hausbrandt-a i drugih, a u delu „Novi trendovi“ predstaviće se profesionalne kafeterije kojima je kvalitet kafe na prvom mestu.