Autori novog vodiča Andrea Syrtash i Jeff Wilser izjavili su kako su svi dosadašnji vodiči iz "druge ere", i objašnjavaju da žene ne bi trebalo da strahuju da će ih muškarac smatrati lakima ukoliko na prvom sastanku dođe do seksa.

"Ne mislim da neka devojka može biti prava samo zato što čekala mesec dana na prvi seks, ili pak da je druga laka jer je svratila u nečiji stan odmah nakon prvog sastanka", napisao je Wilser i dodao da "sam čin čekanja neće stvoriti magičnu hemiju".

No, iako su mnoga pravila izmenjena, neka su i zadržana, poput onog da muškarac uvek mora platiti račun na prvom sastanku, pa čak i ako sastanak nije uspešan ili žena nije zainteresovana.

"Muškarac koji ne plati nije smeo i ne pomaže ženskim pravima. On je jednostavno jeftin", kaže Wilser.

Autori savetuju da žene ne bi trebalo da nose visoke štikle i haljinu na prvom sastanku, ali da ipak treba da izgledaju "vruće" i pristupačno. Oni takođe navode da treba izbegavati vrećastu odeću koja čini da izgledate kao starije žene.


Autori tvrde i da je u redu zaljubiti se na prvi pogled ili imati seks na početku veze.

"Treba rizikovati u ljubavi. Najbolje priče možete čuti od ljudi koji su prekršili sva pravila o ljubavnim sastancima", kaže Syrtash.