Istraživanje je pokazalo da čak 39 odsto muškaraca ne zna koji je omiljeni parfem njegove lepše polovine, 34 odsto ne zna koji konfekcijski broj ona nosi, 28 odsto ne zna u koju je školu išla, 24 odsto ne zna koju muziku voli, a 19 odsto ne zna ko joj je najbolja drugarica.

Čak 11 odsto muškaraca ne zna prirodnu boju kose svoje partnerke, a 10 odsto ne može tačno da imenuje naziv posla ili titulu svoje supruge ili devojke.

Verovali ili ne, čak 5 odsto muškaraca ne zna kada je njegovoj lepšoj polovini rođendan!

Možda vam se čini da su to nebitni podaci, ali psiholozi tvrde suprotno. Naime, kažu da ako znate trivijalne činjenice i naizgled nevažne detalje u vezi sa osobom sa kojom ste u braku ili vezi, imate mnogo veće šanse da opstanete kao par, a statistike pokazuju da blizu 40 odsto parova raskine upravo zbog toga što muškarci o svojim partnerkama nisu znali ni osnovne stvari.

Stručnjaci tvrde da se to događa zbog različitog načina na koji muškarci i žene funkcionišu.

Naime, žene žele da znaju mnogo detalja i događaja iz prošlosti svojih muškaraca, jer imaju utisak da će ih tako bolje upoznati i čvršće vezati za sebe, dok čak 78 odsto muškaraca tvrdi da ne želi da sluša priče o njenoj prošlosti, bivšim momcima i iskustvima koja nisu proživeli zajedno.