Ovan

Ako ste u vezi:

Venera koja vlada vašim poljem ljubavi počinje da se kreće retrogradno 5. oktobra. Doneće vam nevolje u ljubavi. U vaše odnose sa voljenom osobom uvući će se ljubomora. Kvadrat Venere sa Marsom dovešće strasti do usijanja, što može da se završi ozbiljnim sukobima. Neslaganja će najviše nastati u vezi zajedničkih ulaganja i kućnog budžeta. Sredinom oktobra uspećete da nađete rešenje tako što ćete porazgovarati sa voljenom osobom i izneti sve što vam nije po volji u vašoj vezi. Bićete dovoljno uviđavni da saslušate i primedbe vašeg partnera na vaše ponašanje. Mada ćete uspeti da izgladite nesuglasice, povremeno će da iskrsnu manje, prolazne prepirke. Do kraja meseca bićete ponovo u ljubavi.

Ako ste slobodni:

Venera koja kreće retogradno 5. oktobra, doneće vam susret sa bivšom ljubavi, a to će vas u početku uznemiriti. Setićete se kako ste se i zbog čega razišli. Davno potisnuta sećanja o vremenu koje ste proveli zajedno počeće da vas pritiskaju. Osoba koja vam se dopada odjednom će se pojaviti sa nekim novim i shvatićete da od vaših očekivanja nema ništa. Setićete se lepih trenutaka sa bivšom ljubavi koja će vas pozvati da izađete. Do kraja meseca obnovićete vezu. Stariji Ovnovi upoznaće nekoga ko će ih podsetiti na osobu koju su voleli u prošlosti. Očekivaćete da vam se ponovi sve kroz šta ste prošli, da biste na kraju shvatili da između prošlosti i nove simpatije postoje samo poneke sličnosti.

Bik

Ako ste u vezi:

Oktobar će biti prilično stresan i promenljiv mesec za vas kada se radi o odnosima sa voljenom osobom. 11. u mesecu Venera, vaš vladar, praviće kvadrat sa Marsom koji vlada vašim poljem ljubavi i braka. Sukobi sa partnerom će iskrsnuti oko zajedničkih planova. Svako će vući na svoju stranu i nećete moći da se složite. Izbegavajte svađe. U drugoj polovini oktobra Merkur će praviti konjunkciju sa Venerom, što će olakšati da postignete dogovor ali će tenzije i dalje da traju i biće povremenih prepirki i nesuglasica zbog kvadrata Merkura sa Marsom. U trećoj dekadi oktobra Venera će praviti retrogradnu konjunkiju sa Suncem i uspećete da prevaziđete teškoće. Vaša veza će opet biti skladna.

Ako ste slobodni:

Pokušaćete da privučete pažnju osobe koju ćete upoznati ne jednoj zabavi i koja će vam se na prvi pogled dopasti ali će još neko baciti oko na nju. Bićete primorani da se takmičite sa konkurencijom. To će vas stavljati u neprijatne situacije i bićete skloni ishitrenim reakcijama koje vam neće ići u prilog kod vaše simpatije. Za vas će u isto vreme biti zainteresovana jedna osoba koja bi mogla da bude bolja prilika od ove koju ćete pokušati da osvojite. Pazite da ne propustite šansu. Stariji Bikovi će ishitreno ući u površnu vezu sa jednom osobom ali ubrzo će uvideti da su pogrešili u izboru. Nakon raskida te veze, pokušaćete da priđete osobi koju duže vreme zaobilazite, a znate da joj se sviđate. Ona će biti hladna.

Blizanci

Ako ste u vezi:

Venera će 5. oktobra krenuti retogradno, što vas upozorava da će vaš partner biti nezadovoljan vašom pažnjom i da će se vaša veza naći na iskušenjima. Merkurova opozicija sa Uranom može dovesti do ozbiljnih nesuglasica u slučaju da ste nešto skrivali od partnera jer će vaš partner neočekivano saznati nešto što mu niste rekli. Izbegavajte neiskrenost. Duga dekada oktobra doneće vam nove nejasnoće i neočekivane smetnje u odnosu sa voljenom osobom. Potrebno je da se potrudite da nađete zajednički prihvatljivo rešenje. U trećoj dekadi meseca uspećete da postignete razumevanje i da se prihvatite rešavanja proteklih nesuglasica. Najvažnije će biti da poradite na poboljšanju međusobnog poverenja.

Ako ste slobodni:

Privući će vam pažnju osoba koju ćete upoznati na poslovnom sastanku ili preko jednog prijatelja. Simpatije će biti obostrane ali ćete saznati da je osoba u braku ili dugoj vezi. Predložiće vam da se tajno viđate i da uđete u tajnu vezu ili avanturu ali će se to već u startu pokazati napeto i nesigurno. Brzo ćete odustati. Nakon toga će se pojaviti još dve osobe do kraja meseca koje će želeti da sa vama budu u tajnoj vezi. Sa trećom osobom možete da imate nešto skladno i ozbiljno. Stariji Blizanci će doći u priliku da biraju između dve osobe koje im pokazuju naklonost ali će im biti teško da se odluče. Koju god da izabarete, svesni ste da ćete teško moći da se uklopite jer ste svesni velikih razlika u životnim navikama.

Rak

Ako ste u vezi:

Prva dekada oktobra doneće vam nesuglasice sa partnerom. Merkur pravi kvadrat sa Plutonom koji se nalazi u vašem polju ljubavi. Nezadovoljstva koja ste potisnuli počeće da remete vašu emotivnu vezu. Porazgovarajte o ovom problemu sa partnerom. U drugoj dekadi oktobra ćete uspeti da se stabilizujete. Potrebni su vam ustaljeni rituali u zajedničkom životu. Treća dekada oktobra će za vas biti opuštena u odnosima sa voljenom osobom. Uživaćete u zajedničkim trenucima. Potrudićete se da nadoknadite ono što ste propustili u ranijem periodu. Venera će biti retrogradna, što još više naglašava potrebu za ispunjavanjem neostvarenih želja. Vaš partner će biti prijemčiv za vaše predloge i uzvratiće vam osećanja.

Ako ste slobodni:

Prva polovina oktobra vam donosi haotična dešavanja na polju ljubavi. Pokušaj da se približite nekome ko vas privlači izazvaće tenzije i razočaraćete se, što će vas navesti da odustanete. Nakon toga će vam prići neko ko će vam već na prvi pogled delovati da zadovoljava najveći deo vaših kriterijuma u ljubavi. U trećoj dekadi oktobra će retrogradna Venera praviti konjunkciju sa Suncem i započećete skladnu vezu na duže staze. Nekim Rakovima će se vratiti stara ljubav. Nešto starije Rakove očekuje susret sa osobom sa kojom su ranije bili u vezi. Nakon više pokušaja koji su se završili neuspehom, stara ljubav će ovoga puta da se pokaže pravim pogotkom. Imaćete ono što vam je prvi put nedostajalo.

Na sledećoj strani pročitajte za Lava, Devicu, Vagu, Škorpiju, Strelca, Jarca, Vodoliju i Ribe...

PageBreak

Lav

Ako ste u vezi:

Venera će krenuti retrogradno 5. oktobra i 11. u mesecu će praviti kvadrat sa Marsom koji prolazi kroz vaše polje ljubavi. Ovo će dovesti do ponavljanja tenzija i nesuglasica koje ste imali u prethodnom mesecu. Nemojte opet praviti iste greške. Nesuglasice će pojačati i kvadrat Merkura sa Marsom. Izbegavajte ljubomorne scene i prepirke oko svakakvih sitnica. Treća dekada oktobra donosi uticaje koji će vam pomoći da prevaziđete neslaganja sa voljenom osobom. Venera će praviti retrogradnu konjunkciju sa Suncem 26. u mesecu, što će vam doneti plodne uvide u to šta je neophodno kako bi vaš odnos sa partnerom postao skladniji. Promenićete nešto u svom pristupu i ponašanju, što će obradovati vašeg partnera.

Ako ste slobodni:

Osoba sa kojom ste pokušali da ostvarite emotivnu vezu ali ste uspeli samo da dobijete prolaznu i kratku avanturu, nastaviće da privlači vašu pažnju i ovog meseca. Često ćete se viđati na istim mestima i između vas dvoje će ponovo da se razbuktaju strasti. Sve će se kao i prošlog puta završiti u krevetu ali ćete dobiti novu šansu za nešto više od strasnog seksa. Savet je da odete korak dalje jer biste tako počeli da osećate i nešto više od prolaznih strasti. Veza bi mogla da uspe. Nešto stariji Lavovi imaće velika očekivanja od jedne osobe sa kojom već duže vreme flertuju. Počećete da se češće viđate ali će ubrzo početi da se javljaju napetosti i nesuglasice. Vaš novi partner će se pokazati ljubomornim. Razočaraćete se.

Devica

Ako ste u vezi:

Venera koje će se kretati retrogradno od 5. oktobra usmeriće vas da sa partnerom pokrenete razgovore o onome što je u vezi vaših međusobnih očekivanja i ispoljavanja emocija jedno prema drugome nezadovoljavajuće u vašem odnosu. Oko toga mogu da iskrsnu i sukobi, pa čak i ljubomorne scene, zbog kvadrata Venere sa Marsom. Izbegavajte svađe. U drugoj polovini oktobra uspećete da poboljšate odnos sa voljenom osobom zahvaljujući retrogradnoj konjunkciji Venere sa Suncem koja će vam doneti uvide u to kako da pristupite partneru i kako da poboljšate komunikaciju i poverenje u vezi. Konjunkcija Merkura sa Jupiterom krajem meseca doneće vam bolje razumevanje i motivaciju da budete iskreni.

Ako ste slobodni:

Osećaćete se nesigurno i pravićete greške u pokušaju da privučete pažnju jedne osobe koja će vam delovati kao idealan partner. Vremenom ćete shvatiti da niste zanimljivi toj osobi i osećaćete se razočarano. U drugoj polovimni meseca će vam prići neko ko će vas podsetiti na nekoga s kim ste ranije bili u vezi i koga ste voleli. Između vas dvoje će se ubrzo razviti simpatije i razgovori o sličnim interesovanjima. Do kraja oktobra ćete ući u vezu i bićete zadovoljni ishodom. Nešto starije Device će osećati potrebu da se skrase pored osobe koja ne mora da bude idealna, već samo dovoljno uredna i komunikativna. Upoznaćete nekoga ko će zadovoljiti vaše kriterijume. Biće vam potrebno strpljenje ali će biti nagrađeno.

Vaga

Ako ste u vezi:

Prva polovina oktobra donosi vam nesuglasice unutar porodice. Sa voljenom osobom nećete uspeti da se uskladite oko porodičnih obaveza. Bićete preoterećeni teškoćama materijalnog tipa koje će od oboje zahtevati više angažovanja na poslu i izvan kuće. Kvadrat Venere sa Marsom doneće vam ljubomorne scene, pojačane strasti i izlive osesivnosti. Od druge polovine oktobra potrudićete se da promenite ono što je bilo negativno u vašem pristupu voljenoj osobi. U tome će vam pomoći konjunkcija Merkura sa Venerom. Porazgovaraćete otvoreno i iskreno o svemu što vam smeta u vašoj vezi i potrudićete se da to ispravite. Do kraja meseca ćete se zbližiti i ostaviti iza vas nesuglasice. Pružaćete više pažnje.

Ako ste slobodni:

Prva dekada oktobra proteći će vam u napetoj atmosferi. Primetićete kako osoba koja vam se dopada ne odgovara na vaše signale i kako se pojavio neko novi ko je osvojio njeno srce. To će u vama izazvati nalet ljubomore i bićete skloni da napravite scenu na javnom mestu, što će vas rasteretiti napetosti. Nakon toga ćete se okrenuti bivšem partneru koji vas još uvek nije preboleo i pružićete mu novu šansu. Budite pažljivi jer je važno da prvo rešite sve ono što je dovelo do raskida. Starije Vage će imati problem sa sećanjima na jednu davno prošlu ljubav koja im neće izlaziti iz glave i srca tokom prve polovine oktobra. Vreme je da ostavite iza sebe prošlost jer ćete samo tako moći neometano da uđete u novu vezu.

Škorpija

Ako ste u vezi:

Venera koja vlada vašim poljem ljubavi krenuće retogradno u vašem znaku. To ukazuje da privršenost voljene osobe koja je bila vezana za vas, počinje da se okreće na drugu stranu. Doći će do zahlađenja, a uzrok tome su nerazumevanje, nedovoljna pažnja sa vaše strane prema partneru i nerešene neprijatne situacije u prošlosti. Mogući su i konflikti. Druga polovina oktobra doneće vam mogućnosti da ublažite nesklad u odnosima sa voljenom osobom. Merkur će praviti konjunkciju sa Venerom, a Venera će praviti retrogradnu konjunkciju sa Suncem. Potrebno je da promenite svoje stavove u odnosu na partnera i unesete nešto novo što će vašu vezu osvežiti i poboljšati. Potrebna vam je iskrena komunikacija.

Ako ste slobodni:

Osoba u koju ste zaljubljeni i sa kojom pokušavate da ostvarite emotivnu vezu napraviće nešto što će vas zaprepastiti i razočarati, tako da ćete odustati od daljih pokušaja da je privučete. Zbog razočaranja koje će vas snažno pogoditi uletećete u jednu strasnu i prolaznu avanturu. Shvatićete da osim strasti tu neće biti nikada ničega više. U trećoj dekadi oktobra susret sa bivšom ljubavi navešće vas da razmislite da li da obnovite vezu. Pokušaćete i u početku ćete biti zadovoljni. Stariji Škorpioni će imati komplikovan mesec na polju ljubavi. Bezuspešno će pokušavati da privuku pažnju osobe koja im se dopada. Javiće im se i bivša ljubav ali ni sa njom neće uspeti da obnove vezu. Umešaće se neko treći.

Na sledećoj strani pročitajte za Strelca, Jarca, Vodoliju i Ribe...

PageBreak

Strelac

Ako ste u vezi:

Merkur koji vlada vašim poljem braka i partnerstva praviće izazovne aspekte u prvoj dekadi oktobra, što će dovoditi do nesklada u vašem odnosu sa voljenom osobom. Nećete uspevati da se jedno drugom prilagodite i dolaziće do čestih neslaganja i prepirki. Nećete uspeti da se složite oko zajedničkih investicija. Partner će sumnjati da nešto krijete od njega. U drugoj polovini oktobra imaćete još jedan sukob sa partnerom jer će svako držati svoju stranu i biće vam teško da postignete dogovor oko zajedničkih planova. Nakon toga ćete uspeti da vaš odnos dovedete u red. Bićete spremniji na kompromise i uzećete neke stvari u svoje ruke, što će vašem partneru prijati. Imaćete više inicijative u svemu.

Ako ste slobodni:

Prvi deo meseca oktobra biće za vas dinamičan i doneće vam više od jedne prilike za ulazak u emotivnu vezu ali ćete ovog puta postupati pažljivo i nećete da se zalećete. Imaćete u vidu neprijatna iskustva iz prošlosti kada ste se olako upuštali u veze i izlazili iz njih razočarani. Neće vam se svideti osobe koje vam budu prilazile, jer će svakome nedostajati ponešto od onoga što tražite. Krajem meseca pojaviće se neko ko je drugačiji od proseka i ko će vam ispuniti srce čežnjom. Nešto stariji Strelci će pristati na izlazak sa osobom koja im duže vreme udvara, ali će se u zadnjem momentu dogoditi nešto što će ih navesti da odustanu od ideje o vezi. U drugoj polovini oktobra upoznaćete osobu koja će vas oduševiti.

Jarac

Ako ste u vezi:

Retrogradana Venera vas opominje da je krajnje vreme da se posvetite zajedničkim aktivnostima sa voljenom osobom i da smanjite vašu obuzetost raznim obavezama koje svakodnevno smišljate kako biste izbegli bliskost. Prva polovina oktobra donosi vam dosta iskušenja u vidu neslaganja sa voljenom osobom oko važnih zajedničkih planova. Moguće su i svađe. U drugoj dekadi oktobra Merkur će praviti sekstil sa Saturnom, što će vas motivisati da sa partnerom porazgovarate o svemu što vam pravi smetnje u vezi. Bićete iznenađeni koliko je vašem partneru stalo do zajedničkog vremena udvoje. U trećoj dekadi meseca uspećete da nadoknadite veći deo propuštenog. Pokazećete iskrena osećanja voljenoj osobi.

Ako ste slobodni:

Vaše potrebe u ljubavi biće više površne nego što ćete osećati potrebu za stalnom vezom. Pokušaćete da uđete u avanturu sa osobom koja nije slobodna ali ćete se ubrzo razočarati jer vam neće prijati ni u seksu niti kao ličnost. Osoba kojoj se vi dopadate biće ljubomorna zbog vaše avanture. Pokušaće da vam privuče pažnju na sebe i u tome će uspeti. Počeće da vam se nameće, a vi ćete ubrzo biti uhvaćeni u njenu mrežu. Uvidećete krajem okotobra da se dobro slažete. Veza je moguća. Nešto stariji Jarčevi će upoznati nekoga ko će za vrlo kratko vreme uspeti da ih očara. Zaljubićete se i bićete začuđeni jer vam se to nije dugo dogodilo. Pronaći ćete mnogo sličnosti i zajedničkih interesovanja. Do kraja oktobra započećete vezu.

Vodolija

Ako ste u vezi:

U prvoj dekadi oktobra obratite pažnju na potrebe vašeg partnera. Bićete skloni da se zatvorite u sebe zbog briga na poslu i da zanemarite voljenu osobu. Sunce koja vlada vašim poljem ljubavi će 12. oktobra praviti kvadrat sa Plutonom. Mogu vas iznenaditi tajne koje će izaći na videlo zbog nečega što niste na vreme rešavali u vašoj emotivnoj vezi ili braku. U drugoj polovini oktobra započećete duge i otvorene razgovore sa partnerom o svemu što vas pritiska i ometa da budete srećni udvoje. To će vam pomoći da se usmerite na rešavanje tih problema i da vaša veza krene uzlaznom putanjom. Krajem meseca će vaša veza biti ponovo puna uzajamne pažnje i ljubavi. Oboje ćete biti zadovoljni i ispunjeni.

Ako ste slobodni:

Na jednoj zabavi primetićete nekoga ko će vam privući pažnju i s kim ćete započeti neobavezan razgovor. Prijatno ćete se osećati jer će ta osoba pokazati priličnu informisanost, znanje, kulturno ophođenje i smisao za humor. Primetićete da se jedno drugome dopadate. Dogovorićete se da zajedno izađete. U početku će vaša simpatija da bude pomalo suzdržana kada su u pitanju stvari koje vode ka nečem više od zabave i koje zalaze u intimu. U drugoj polovini oktobra će se otvoriti. Nešto starije Vodolije će prvu polovinu oktobra provesti u druženju sa prijateljima. U drugoj polovini meseca upoznaćete osobu koja će vas zadiviti šarmom i inteligencijom. Imate šanse kod nje ako ste spremni na intelektualno nadmetanje.

Ribe

Ako ste u vezi:

Početak oktobra donosi vam nesuglasice sa partnerom. Nećete uspeti da se složite oko načina ostvarenja jednog zajedničkog cilja. Počećete i da sumnjate da partner nešto krije od vas. U nekim stvarima će izostati podrška. Partner će početi da se emotivno povlači. To će u vama uključiti alarme. Jedan nesporazum će izazvati prepirku i teške reči. Tokom oktobra ćete najviše teškoća imati na polju komunikacija. Zauzimaćete suprotne stavove i više puta će vam se dešavati neočekivani ispadi i svađa koja će najčešće biti zbog sitnice. Nećete biti svesni da su nesporazumi između vas dvoje neosnovani. Na sreću, uspećete da pronađete zajednički prihvatljivo rešenje i vaš odnos će se vratiti u ravnotežu.

Ako ste slobodni:

Osećaćete se prazno i razočarano u prvoj polovini oktobra. Neko u koga ste polagali visoka očekivanja pokazao se kao nemoguća misija i uz to je odabrao da bude sa osobom o kojoj imate prilično nisko mišljenje. Vaše razočaranje neće trajati dugo jer će vam se neočekivano javiti neko koga dugo niste videli i ko je bio daleko od vas. To je neko s kim ste u prošlosti imali emotivnu vezu. Bićete prijatno iznenađeni promenom. Pružićete novu šansu ljubavi. Nećete se razočarati. Nešto starije Ribe će posle pauze zbog nerazjašnjenih stvari koje su nastale u odnosu sa osobom koja im se dopada, obnoviti kontakt i rešiti nesporazume. Druga strana će se izjasniti da je otvorena na vezu, što će vas obradovati.

Astrolog: Igor Pavluković

Izvor: cosmopolitan.rs / mesecnihoroskop.com

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/