Ako mislite da postoji nekakav poseban kodeks časti koji članovima porodice čijim venama teče plava krv ne dozvolja da se ponaša poput ostalog sveta, svakako ste u pravu, ali to nikako ne znači da oni ovaj kodes poštuju u svim sferama života.

Kada je ljubav u pitanju pravila se krše!

I to bez mnogo obzira.

Kraljica Elizabeth II i princ Philip

Ovaj par poznaje se od detinjstva. Elizabeth je imala osam, a Philip 13 godina kada su se upoznali na venčanju princeze Marine od Grčke i vojvode od Kenta. Službeno su postali prijatelji pet godina kasnije. Njih dvoje su, inače, rođaci po drugom kolenu. Nakon tog susreta, kada je Elizabeth imala samo 13 godina, počeli su da razmjenjuju pisma i zaljubili se. Njihova veridba je objavljena u julu 1947. godine, ali sumnja se da su se verili i ranije, samo su čekali s objavom dok ona nije imala 21 godinu. Venčali su se iste godine i imaju četvoro dece: Charlesa, Annu, Andrewa i Edwarda.

Princ Charles i Camilla Parker Bowles

Charlesa i Camillu upoznao je zajednički prijatelj na zabavi 1971. godine i ubrzo su postali ljubavnici.  Ali, Camilla je tada bila zaljubljena Endrua Parkera-Boulsa, sa kojim je često raskidala i mirila se. Kada je Charles otišao u mornaricu, verila se za Parkera-Boulsa, koji ju je gotovo čitavo vreme varao. Charles se venčao sa Dianom, koju je varao sa Camillom, a nakon komplikovane veze koja je trajala više od 30 godina, ovo dvoje preljubnika konačno se venčalo 2005. godine. 

Princ Charles i princeza Diana

Tada 16-godišnja Diana Spenser upoznala je Charlesa kada je on bio u vezi sa njenom sestrom Sarom. Pričali su i plesali, ali romansa se dogodila tek dve godine kasnije, kada su oboje bili slododni. Našli su se na zabavi, a šest meseci kasnije bili su vereni. Venčali su se 1981. godine, a rastali 1996.

Princeza Anne i Mark Phillips

Princeza Anna, Charlesova sestra, bila je uspešna takmičarka konjičkih trka na kojima je čak osvojila i prestižnu titulu evropske prvakinje. Na Olimpijskim igrama u Minhenu 1972. godine upoznala je kolegu jahača Marka Phillipsa, sa kojim je imala turbulentnu vezu. Kada su se venčali,  Phillipsu su ponudili grofovsku titulu što je on odbio, pa ih zato nemaju ni njihova deca, Mark i Zara Phillips. Par se službeno rastao 1992. godine.

Princeza Anne i Timothy Laurence

Drugog supruga Anne je upoznala osamdesetih godina, baš kada se raspadao njen brak s Phillipsom. Timothy je radio kao kraljičin pomoćnik, a javnost je saznala za tu vezu 1989. godine, kada su se mediji dočepali ljubavnih pisama koje je on slao princezi. Venčali su se tri godine kasnije.

Princ Andrew i Sarah Ferguson

Andrew i Sarah kretali su se u sličnim društvenim krugovima odmalena. Njen otac bio je menadžer pola za kraljevsku porodicu pa su se često sretali, a ona je takođe bila prijateljica princeze Diane koja ih je i upoznala 1985. godine. Sedeli su jedno do drugoga na ručku u "Ascotu" na konjičkim trkama. Kada je došlo vreme za dezert, Sarah je rekla da ga neće uzeti jer je bila na dijeti, ali Andrew ju je upozorio da bi to bilo kršenje bontona. Potom, kada je došlo vreme da on naruči dezert, rekao je da ga ne želi.

"Udarila sam ga po ramenu i počela da se smejem", napisala je kasnije Sarah u autobiografiji. Venčali su se godinu dana kasnije i imaju dve ćerke, princeze Beatrice i Eugeniju. Brak je potrajao deset godina.

Princ William i Kate Middleton

Poznati bračni par upoznao se na prilično "običan" način - na prvoj godini fakulteta na Univerzitetu Saint Anrews 2001. godine. Prvo su bili prijatelji.  "Kada smo se upoznali, potpuno sam pocrvenela, bila sam izuzetno stidljiva", rekla je Kate. William je ispričao kako su godinu dana bili prijatelji, a onda se to pretvorilo u vezu. U deset godina, koliko su bili zajedno pre veridbe, dva puta su raskinuli, a venčali su se 2011. godine. Imaju sina Georga (5), ćerku Charolte (2) i čekaju treće dete.

Izvor: Stil.rs

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/